Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen

Geld lenen doet u niet elke dag. Daar denkt u goed over na. Staat uw besluit vast, dan is de aanvraag eenvoudig. Bij Directa.nl regelt u alles zelf online. U kiest het bedrag dat u nodig hebt en welke looptijd bij u past. Onze rentetarieven horen bij de aantrekkelijkste in de markt.

Belangrijk is dat u eerst goed nadenkt hoeveel u wilt lenen en waarvoor. Daarom vertellen wij u alles over online geld lenen en waar u rekening mee moet houden.

Kiest u een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet? Bekijk onze vergelijkingsmodule.

Mijn lening berekenenVeilig en slim lenen

Veilig en slim geld lenen

Directa.nl wil graag dat u op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Daarom hebben wij enkele tips voor veilig en slim geld lenen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie
Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

U wilt graag een lening aanvragen, maar hoe werkt het en wat gebeurt er nadat u een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd? Leendert is financieel expert bij Directa.nl en legt u graag uit. 

Meer informatie

Welke leenvormen zijn er?

Geld lenen is een financiële verantwoordelijkheid. U gaat een verplichting aan voor de lange termijn. Kies daarom een lening die past bij uw wensen en persoonlijke en financiële situatie. 

Als u geld leent, doet u dat waarschijnlijk door een 'Persoonlijke lening' of een 'Doorlopend krediet' af te sluiten. Kent u de verschillen? Het is belangrijk om de lening te kiezen die het best bij uw situatie past.

Een Persoonlijke lening is een goede keuze als u weet wat uw aankoop gaat kosten en u alléén deze aankoop wilt financieren. Bijvoorbeeld een auto, motor of andere grote aankoop.

Een Doorlopend krediet komt goed van pas wanneer er een aantal wensen op uw verlanglijstje staan. U weet nog niet precies wat het gaat kosten, maar u weet wel dat u niet genoeg geld achter de hand hebt. In deze tabel vindt u meer verschillen.

Onderstaande tabel helpt u de keuze te maken. Lees ook: Welke lening past bij mij >

Persoonlijke lening

Doorlopend krediet

Voor wie

U weet precies hoeveel u moet lenen en wilt zekerheid. Met een Persoonlijke lening weet u precies wat de looptijd en de totale kosten zijn.
U hebt een bedrag nodig om meerdere zaken te financieren maar weet nog niet precies hoeveel. U weet dat de rente en looptijd gedurende de lening kunnen veranderen en daarmee ook de kosten.

Rente

De rente staat vast voor de hele looptijd. Dit betekent dat de kosten vooraf bekend zijn.
Variabele rente: de rente kan stijgen of dalen tijdens de looptijd. Dit heeft invloed op de kosten.

Looptijd

U spreekt een vaste einddatum af. U weet dus exact wanneer de lening is afgelost. U kunt bij Directa.nl tussentijds kosteloos extra geld aflossen en de einddatum zo vervroegen. De maximale looptijd is 120 maanden (10 jaar).
Variabele looptijd. Daalt de rente, dan is het bedrag dat u aflost groter en lost u dus sneller af. Stijgt de rente, dan wordt de looptijd juist langer. Ook als u bedragen opneemt of aflost, heeft dit invloed op de looptijd. De maximale looptijd is 180 maanden (15 jaar).

Maandbedrag

U betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente.
U betaalt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat uit rente en aflossing. De verhouding rente-aflossing kan veranderen.  U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Geld opnemen

U kunt eenmaal afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.
U kunt afgeloste bedragen weer opnemen. De looptijd wordt hierdoor langer, waardoor de totale kosten van het krediet stijgen. Opnieuw opgenomen bedragen moet u ook weer aflossen.

Leenbedrag

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen €5.000 en €60.000.
Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen €5.000 en €50.000.

Eerder extra aflossen

Ja, dat kan kosteloos. Ja, dat kan kosteloos.

Leeftijd

Vanaf 21 tot en met 68 jaar. Vanaf 21 tot en met 64 jaar.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke lening >

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een Doorlopend krediet >

Waarvoor kunt u geld lenen?

Vaak wordt een consumptief krediet gebruikt om een auto aan te schaffen, een verbouwing te betalen of een andere grote aankoop te bekostigen. Maar er zijn veel bestedingsdoelen voor een lening, zoals:

 • voertuigen: auto, motor, caravan, boot
 • oversluiten bestaande kredieten
 • verbouwing huis: dakkapel, keuken, isoleren, zonnepanelen
 • inrichting huis of tuin: meubels, nieuwe tuin
 • aanschaf huis
 • restschuld hypotheek
 • vakantiehuis of 2e huis
 • computer, elektronica, witgoed
 • andere grote aankopen

Bedenk goed waarvoor u gaat lenen en kijk welke lening het beste bij past. Kijk hier waarvoor u wilt lenen en bereken uw mogelijkheden >

Wanneer kunt u een lening afsluiten?

Uw persoonlijke en financiële situatie bepaalt of u geld kunt lenen. Daarom vragen wij u onder meer:

 • Wat is uw leeftijd? Lenen kan vanaf 21 jaar tot en met 64 jaar voor een Doorlopend krediet en tot en met 68 jaar voor een Persoonlijke lening.
 • Wat zijn uw inkomsten? Hebt u loon, pensioen of een uitkering? Een tijdelijk contract?
 • Welke uitgaven hebt u? Hebt u een hypotheek, betaalt u huur?
 • Hoe is uw woonsituatie? Alleen of samenwonend? Zijn er kinderen?
 • Lopen er andere leningen? Wij doen een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
 • Hebt u andere financiële verplichtingen, zoals alimentatie?

Wij vragen dit niet zomaar. Het is in uw en ons belang dat de lening bij u past en verantwoord is in uw persoonlijke situatie. Op die manier is een lening geen last, maar een middel om uw doel te realiseren. Lees ook: Verantwoord geld lenen - 9 tips.

Verantwoord geld lenen is vooruitkijken

Stel uzelf de volgende vragen voordat u een lening afsluit:

 • Wat zijn mijn totale kosten voor een lening?
 • Wat ga ik per maand betalen?
 • Kan ik dit nu en in de toekomst opbrengen?

In een paar jaar tijd kan er veel gebeuren. De geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan. Dit zijn veranderingen die invloed hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk vooruit als u een lening afsluit. Sluit u een lening af met een looptijd van zes jaar dan moet u zeker weten dat u tegen die tijd dezelfde financiële lasten kunt dragen.


Hoe dan ook neemt u bij veranderingen altijd contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Kan ik boetevrij aflossen?

Wilt u eerder aflossen? Bij sommige kredietverstrekkers moet er dan boeterente betaald worden. Niet bij Directa.nl. U kunt bij ons altijd eerder aflossen, zonder dat u extra kosten hebt. Extra aflossen heeft een belangrijk voordeel: uw schuld daalt waardoor uw lening eerder is afbetaald. Dit geldt zowel voor een Persoonlijke lening als een Doorlopend krediet.

Uw voordelen van boetevrij aflossen:

 • U betaalt minder lang rente.
 • De totale schuld van uw lening wordt lager, de totale kosten worden minder.
 • De looptijd van uw lening wordt korter; u bent dus eerder van uw lening af.

Hoe kan ik boetevrij aflossen?

Bij Directa.nl mag u op elk moment kosteloos aflossen. Hebt u een financiële meevaller of gaat u er in de toekomst bijvoorbeeld met uw salaris op vooruit? Dan mag u ook structureel extra aflossen door uw maandbedrag te verhogen. Kunt u uw lening zelfs volledig eerder afbetalen? Zeker doen!

Stel u hebt een extra aflossing gedaan. Dan bent u eerder klaar met aflossen van uw lening dan afgesproken. En omdat de looptijd van uw lening korter wordt, worden de totale kosten van uw lening lager. Het maandbedrag van uw lening verandert niet. Alleen de looptijd wordt korter.


Boetevrij aflossen: lees hier meer

In 7 stappen uw lening oversluiten naar Directa.nl

Stap 1: Kies uw lening

Waarheen wilt u oversluiten: naar een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet?

Stap 2: Bereken uw lening

Kies het gewenste leenbedrag, bij een Persoonlijke lening de looptijd en bij een Doorlopend krediet het aflossingspercentage. Met de rekentool ziet u direct wat u in totaal betaalt voor uw lening bij Directa.nl. 

Stap 3: Vraag een vrijblijvende offerte aan

 • Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor het gewenste bedrag van de lening die u wilt oversluiten.
 • Geef bij de de keuze van het leendoel aan dat u uw bestaande lening wilt oversluiten.
 • Kijk of het oversluiten van uw lening naar Directa.nl in uw voordeel is. Let goed op de totale kosten van de lening, de rente en de looptijd.
 • U bent meestal goedkoper uit als de rente van uw nieuwe lening lager is, de resterende looptijd gelijk blijft of als deze korter wordt.

Stap 4: Ontvang uw offerte

Als het oversluiten van uw lening in uw situatie verantwoord en in uw voordeel is, ontvangt u binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte per e-mail.

Stap 5: Upload uw documenten

Gebruikmaken van ons aanbod? Upload dan via een persoonlijke beveiligde pagina uw documenten: de getekende offerte, een recent overzicht van de leningen die afgelost moeten worden en aanvullende gegevens. Als u dat wilt kunnen we nog samen telefonisch uw aanvraag doorlopen.

Stap 6: Ontvang de beoordeling

Wij beoordelen uw aanvraag. Gaan wij akkoord, dan regelen wij dat uw leningen bij andere kredietverstrekkers worden afgelost. Hebt u nog een extra bedrag opgegeven om bij te lenen, dan maken we dit bedrag ook aan u over.

Stap 7: Ervaar het gemak van onze oversluitservice

De oversluiting is geregeld. Uw oude lening is nu ondergebracht bij Directa.nl, wat u financieel voordeel oplevert.

Hierom geld lenen bij Directa.nl

Directa.nl geeft geen persoonlijk advies. Wij geven u zo volledig mogelijk informatie, zodat u zelf online een lening kunt afsluiten. Wij verstrekken alleen verantwoorde leningen. Daarom gaan wij bij elke aanvraag na of de lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Uw voordelen:

 • Lenen met lage rentes
 • Eerlijke partner die duidelijk en betrouwbaar is
 • Alles eenvoudig zelf online afhandelen
 • Vrijblijvend aanbod
 • Altijd boetevrij aflossen
 • Hoge klantwaardering

Directa.nl betekent betrouwbaar lenen

Directa.nl is expert op het gebied van online geld lenen. U sluit bij ons een passende en voordelige lening af. Wij staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).


Meer over Directa.nl

Alles over lenen A - Z

Alles over geld lenen A - Z

In dit 'leen-abc' leggen we alle begrippen uit die te maken hebben met geld lenen. U vindt ze handig op alfabetische volgorde.

Meer informatie
Verantwoord geld lenen – 9 tips

Verantwoord geld lenen – 9 tips

Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de langere termijn. Een lening kiest u dus niet zomaar. Directa.nl geeft u 9 tips over verantwoord geld lenen.

Meer informatie
Veilig en slim lenen

Veilig en slim geld lenen

Directa.nl wil graag dat u op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Daarom hebben wij enkele tips voor veilig en slim geld lenen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie
Verbouwing: persoonlijke lening sluiten of hypotheek verhogen?

Een Persoonlijke lening of hypotheek verhogen?

Verbouwingsplannen voor uw eigen woning? Kijk verder dan alleen uw hypotheek verhogen. Er is namelijk méér mogelijk. U leest het hier.

Meer informatie
img_lenen_auto

Geld lenen voor een auto

Een auto is vaak een dure aanschaf en wellicht hebt u het aankoopbedrag niet direct beschikbaar. Een Persoonlijke lening van Directa.nl kan u op weg helpen. U leest er hier meer over.

Meer informatie
Lening oversluiten?

Lening oversluiten?

Bent u benieuwd of uw lening goedkoper kan? Of wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van een lening oversluiten? U leest het hier.

Meer informatie
Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

U wilt graag een lening aanvragen, maar hoe werkt het en wat gebeurt er nadat u een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd? Leendert is financieel expert bij Directa.nl en legt u graag uit. 

Meer informatie
Boetevrij aflossen op uw lening: hoe werkt het?

Boetevrij aflossen. Hoe werkt het?

Bij Directa.nl mag u altijd eerder en kosteloos aflossen, zo veel en zo vaak als u wilt. We leggen u graag uit hoe boetevrij aflossen bij Directa.nl precies werkt.

Meer informatie