Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening gratis oversluiten

Wilt u uw bestaande Persoonlijke lening oversluiten naar één nieuwe lening? Met het oversluiten van één of meerdere leningen kunt u moeiteloos honderden euro’s per jaar besparen. Daarnaast betaalt u bij het oversluiten van meerdere leningen naar één lening één bedrag per maand in plaats van meerdere kleine bedragen. Oversluiten teveel moeite of te complex? Geen zorgen, Directa.nl regelt voor u de gehele overstap. Gratis en voor niets. Het enige wat u hoeft te doen, is berekenen hoeveel u in uw persoonlijke situatie kunt besparen en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

721

Persoonlijke lening i

Het maximaal leenbedrag voor een Persoonlijke lening is .

Maandbedrag: i
Looptijd: i
Rentepercentage: i
Jaarlijks kostenpercentage:
Totaal door u te betalen:
 Hoe is deze rente berekend?
Offerte is vrijblijvend.

Voordelen van persoonlijke leningen overzetten

 • U bespaart geld, want één Persoonlijke lening is vaak door een lagere rente voordeliger dan verschillende kleine leningen.
 • Het biedt in sommige gevallen meer zekerheid. Dit is het geval wanneer u een Doorlopend krediet met een variabele rente oversluit naar een Persoonlijke lening tegen een vaste rente. Bij een Persoonlijke lening weet u vooraf precies wat de lening zal kosten.
 • Het biedt helderheid omdat u één bedrag per maand betaalt.
 • Met Mijn Directa.nl hebt u altijd in één oogopslag inzicht in uw financiën.

Hoe werkt een persoonlijke lening oversluiten?

Via de bovenstaande rekentool berekent u eenvoudig hoeveel een lening kost bij Directa.nl. Dit kunt u vergelijk met uw huidige lening(en). Is het oversluiten van uw leningen in uw voordeel, dan geeft u bij Directa.nl aan hoeveel u wilt lenen en kiest u voor het leendoel “Lening oversluiten”.

Is het oversluiten van uw leningen in uw voordeel? Dan doorloopt u de aanvraagstraat en vraagt u een vrijblijvende offerte op. Binnen 10 minuten hoort u van ons of u in aanmerking komt om uw leningen over te sluiten naar Directa.nl. U ontvangt dan ook meteen de offerte.

Gaat u akkoord met de vrijblijvende offerte? Upload de getekende overeenkomst en de gevraagde documenten in een online beveiligde omgeving. Wij beoordelen en controleren uw aanvraag zorgvuldig mede op basis van uw persoonlijke situatie en financieel situatie. Als alles akkoord is, sluiten we uw lening(en) over naar Directa.nl. Wij lossen alle lopende leningen bij de kredietverstrekkers af.

Meer weten over het oversluiten van een lening? Klik dan op de volgende link: Hoe werkt het oversluiten van een lening.

Welke leningen kan ik oversluiten bij Directa.nl?

Hebt u een bestaande lening? Dan is het goed om te weten of u deze over kunt sluiten. Bij Directa.nl kunt u de volgende leningen oversluiten:

 • Persoonlijke lening
 • Flex en Zeker lening
 • Doorlopend krediet
 • Creditcardschuld
 • Postorderkrediet
 • Roodstand bij uw bank

Hoe hoog is de rente bij een Persoonlijke lening?

Als u een bestaande lening wilt oversluiten naar één Persoonlijke lening is het van belang dat de rente van uw Persoonlijke lening lager is dan de rente van uw lopende leningen. Dit zijn de huidige rentepercentages voor een Persoonlijke lening bij Directa.nl.

Bekijk onze voordelige minimale rentetarieven in het rekenvoorbeeld:

Krediet-
bedrag
Minimaal
maand-
bedrag
Minimale
vaste
debetrente
Minimale
jaarlijks
kosten-
percentage
Vaste
looptijd in
maanden
Minimale
totale prijs
van het
krediet
€ 5.000 € 91,09 9,80% 9,80% 72 maanden € 6.558,29
€ 10.000 € 174,43 8,10% 8,10% 72 maanden € 12.558,64
€ 15.000 € 256,21 7,30% 7,30% 72 maanden € 18.447,47
€ 20.000 € 341,62 7,30% 7,30% 72 maanden € 24.596,63
€ 25.000 € 430,41 7,60% 7,60% 72 maanden € 30.989,40
€ 50.000 € 860,82 7,60% 7,60% 72 maanden € 61.978,81
€ 75.000 € 1284,46 7,40% 7,40% 72 maanden € 92.480,80

*De Persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Looptijd en maandlasten staan vast. Het daadwerkelijke rentepercentage vindt u op uw offerte en hangt af van het gekozen leenbedrag en uw persoonlijke situatie. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Peildatum rente 07-05-2024. Voor elke kredietklasse geldt een maximale rente zoals in de tabel weergegeven (nu maximaal van 7,3% tot 15%). Tijdens de looptijd van uw Persoonlijke lening wordt de rente niet gewijzigd. Het jaarlijkse kostenpercentage van een Persoonlijke lening is gelijk aan de rente. Met uitzondering van de rente worden er geen extra kosten gerekend voor uw lening.

Waar u op moet letten bij het oversluiten van een Persoonlijke lening

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten wanneer u een Persoonlijke lening hebt en u uw leningen wilt gaan oversluiten naar één voordelige lening. Wij hebben de belangrijkste punten voor het oversluiten van een Persoonlijke lening voor u op een rij gezet:

1. Rente

Kleine leningen hebben vaak een hogere rente dan grotere leningen. Hebt u lopende leningen met een hoge rente? Dan kan het interessant zijn om deze lening(en) over te sluiten naar één lening tegen een lagere rente. De rente is namelijk een belangrijke factor in het besparen op de totale kosten en/of maandlasten van de lening. Als de rente lager is en de resterende looptijd gelijk blijft of korter wordt dan kan oversluiten van uw lening(en) gunstig zijn. 

2. Kosten

Als u een Persoonlijke lening wilt oversluiten, is het belangrijk om te weten dat u niet bij iedere kredietverstrekker boetevrij mag aflossen. Daarom is het van belang om van te voren te checken in de voorwaarden of er aan het oversluiten van een Persoonlijk lening nog kosten verbonden zijn. Is dit het geval? Bekijk en bereken dan ook goed of het voor u voordeel oplevert.

3. Looptijd

Naast dat u kunt profiteren van een lagere rente bij het oversluiten van leningen, kunt u ook voordeel hebben bij een kortere looptijd. Geld lenen tegen een kortere looptijd leidt tot lagere totale kosten van de lening. U betaalt namelijk een kortere periode rente. U lost dus sneller af, waardoor het bedrag waarover u rente betaalt ook sneller daalt. Wanneer de looptijd korter wordt, wordt het maandbedrag hoger. Het is wel van belang dat dit binnen uw financiële situatie past. Geld lenen tegen een langere looptijd zorgt voor een lager maandbedrag, maar dit is wel duurder omdat u dus een langere periode rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is uiteindelijk voordeliger. De maximale looptijd van een Persoonlijke lening is 120 maanden.

Kan je een Persoonlijke lening oversluiten?

U kunt uw Persoonlijke lening of meerdere leningen samen altijd oversluiten. Soms blijkt achteraf dat de huidige lening of leningen die u eerder hebt gekozen niet in uw financieel voordeel zijn. Bijvoorbeeld vanwege de hoge rente die u maandelijks over uw dure leningen betaalt. Momenteel staan de rentes historisch laag. Daar kunt u dus ook van profiteren. Door uw lening(en) over te sluiten naar een lagere rente kunt u aanzienlijk op de totale kosten van de lening(en) besparen. Ook betaalt u één overzichtelijk bedrag per maand en hebt u dus in één oogopslag inzicht in uw financiën.

Daarom Directa.nl

 • Uw huidige lening gratis oversluiten naar één nieuwe lening
 • Kortere looptijd mogelijk door boetevrij extra aflossen
 • Geen dure leningen: rentes vanaf 7,3%
 • 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen