Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Realiseer uw droom of maak uw doel waar. Met een Persoonlijke lening leent u precies het bedrag dat u nodig hebt tegen vaste afspraken. Alles wat u moet weten over een Persoonlijke lening leest u op deze pagina.

Bereken uw Persoonlijke lening

Bereken wat uw Persoonlijke lening kost en ontvang een vrijblijvende offerte: 

 1. Vul uw gegevens in
 2. Ontvang onze offerte binnen 10 minuten
 3. Ondertekende offerte
 4. Upload uw documenten
 5. Bij akkoord staat uw geld binnen enkele werkdagen op uw rekening

Hoeveel wilt u lenen?

Waarvoor wilt u lenen?

721

Persoonlijke lening

Het maximaal leenbedrag voor een Persoonlijke lening is .

Maandbedrag:
Looptijd:
Vaste debetrentevoet:
Jaarlijks kostenpercentage:
Totaal door u te betalen:
Offerte is vrijblijvend.

Waarvoor kan ik lenen?

Waarvoor kunt u lenen? Denk bijvoorbeeld aan doelen als een auto, motor, caravan en andere grote aankopen. Houd wel rekening met de economische levensduur van uw aankoop. Sluit voor een product dat 5 jaar meegaat een lening af voor vijf jaar of korter, anders betaalt u nog langer dan de levensduur van uw bestedingsdoel.

Weet u al vrij precies hoeveel u wilt lenen? Dan is een Persoonlijke lening een logische keuze. U hebt de zekerheid van een vastgestelde looptijd met een vaste rente en aflossing. Wilt u meer weten over de kenmerken van een Persoonlijke lening en de verschillen met een Doorlopend krediet? Bekijk hier de verschillen.

Hoeveel kan ik lenen?

Met deze handige rekentool van Directa.nl berekent u wat de maximale hoogte van uw Persoonlijke lening kan zijn. U kunt hieraan geen rechten ontlenen, maar krijgt wel een indicatie van uw mogelijkheden. U leent bij Directa.nl alleen als dat in uw situatie ook verantwoord is.

Bereken uw leencapaciteit

Let op dat u bij het afsluiten van een lening niet alleen kijkt naar het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Denk goed na over hoeveel u écht nodig hebt. Leen bewust en niet meer dan nodig.

Duidelijk en snel

“De gevraagde informatie is duidelijk, de wijze van inleveren is efficiënt, wanneer je vragen hebt, is Directa goed te bereiken. En na het inleveren van de gevraagde informatie ontving ik snel antwoord.

Gerard Timmers, Beverwijk (review van Kiyoh-website)

Bereken de kosten van uw Persoonlijke lening

Hoeveel rente betaalt u voor uw Persoonlijke lening bij Directa.nl? Dat hangt af van het bedrag dat u leent. De rente staat altijd vast en verandert niet tijdens de looptijd. Bereken de rente van uw Persoonlijke lening en kijk meteen hoeveel u boetevrij kunt aflossen.

Rente berekenen

Eén vast rentepercentage voor iedereen

Bij Directa.nl hanteren we één rentepercentage dat voor iedereen gelijk is. Wij baseren onze rentes dus niet op uw individuele risico. De rente blijft over de hele leenperiode gelijk. Die garantie hebt u. Ook als de marktrente stijgt of daalt in de periode dat u een Persoonlijke lening hebt. Wel is het rentepercentage van een Persoonlijke lening afhankelijk van het bedrag dat u leent. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Bekijk onze voordelige rentetarieven:

Krediet-
bedrag
Maand-
bedrag
Vaste
debetrente
Jaarlijks
kosten-
percentage
Vaste
looptijd in
maanden
Totale prijs
van het
krediet
€ 5.000 € 83,16 6,3% 6,3% 72 € 5.987,51
€ 7.500 € 124,40 6,2% 6,2% 72 € 8.957,13
€ 10.000 € 160,09 4,9% 4,9% 72 € 11.526,63
€ 15.000 € 234,19 4,0% 4,0% 72 € 16.861,63
€ 25.000 € 390,32 4,0% 4,0% 72 € 28.102,71

*De Persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Looptijd en maandlasten staan vast. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Peildatum rente 10 oktober 2021. Voor elke kredietklasse geldt een maximale rente zoals in de tabel weergegeven (nu maximaal van 4,0% tot 6,4%). Tijdens de looptijd van uw Persoonlijke lening wordt de rente niet gewijzigd. Het jaarlijkse kostenpercentage van een Persoonlijke lening is gelijk aan de rente. Met uitzondering van de rente worden er geen extra kosten gerekend.

Persoonlijke lening oversluiten

Interessant om even bij stil te staan: het oversluiten van een of meerdere leningen. U zet dan meerdere kleine bedragen om voor één overzichtelijk maandbedrag. Wel zo overzichtelijk. Laat ons de overstap gratis voor u regelen.

Bereken uw besparing

Eerder afgesloten leningen zijn niet altijd in uw voordeel. Misschien betaalt u een te hoge rente, terwijl de rentes momenteel historisch laag zijn. Sluit uw lening over naar een lagere rente. Uw voordelen:

 • u bespaart geld: één Persoonlijke lening is vaak voordeliger dan verschillende kleine.
 • u krijgt meer overzicht omdat u één bedrag per maand betaalt.
 • u hebt met Mijn Directa.nl altijd in één oogopslag inzicht in uw financiën.
 • u profiteert van onze gratis overstapservice.

Welke leningen kunt u oversluiten naar een Persoonlijke lening?

 • Doorlopend krediet
 • Persoonlijke lening
 • Creditcardschuld
 • Postorderkrediet
 • Roodstand bij uw bank

Supersnel en goed geregeld

“Bij Directa geld lenen gaat supereenvoudig en snel. Ik ontving het geld 4 dagen na de offerteaanvraag. Documenten aanleveren vond ik ook heel eenvoudig en makkelijk te doen. Zeker een aanrader.

- Berry, Zwolle (Kiyo-review)

3 tips als u uw Persoonlijke lening gaat oversluiten

1. Kijk goed naar de rente

Kleinere leningen hebben vaak een hogere rente dan één grotere. Hebt u meerdere kleinere leningen met een hoge rente? Dan kan oversluiten naar één voordeligere lening interessant zijn. De rente is namelijk een belangrijk onderdeel om op de totale kosten of maandlasten te besparen. Is de nieuwe rente lager en blijft de resterende looptijd gelijk of wordt deze korter, dan kan oversluiten gunstig zijn.

2. Check of u boetevrij kunt aflossen

U kunt niet bij elke kredietverstrekker boetevrij aflossen. Controleer eerst in de voorwaarden van uw lening of er aan het oversluiten kosten verbonden zijn. Zo ja, bereken dan goed of oversluiten u voordeel oplevert.

3. Bekijk of de looptijd gunstig is voor u

Uw lening oversluiten kan voordelig zijn vanwege de lagere rente. U kunt ook de looptijd verkorten. Een kortere looptijd zorgt ervoor dat de totale kosten van de lening lager zijn. U betaalt namelijk een kortere periode rente en lost dus sneller af.

Tip van Leendert
 

Waarom een Persoonlijke lening?

“Wilt u geld lenen dat u in een keer uitgeeft aan een specifiek doel? Een auto bijvoorbeeld, een motor of een andere grote aankoop? Dan is een Persoonlijke lening een verstandige keuze. U leent dan namelijk eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente. Bovendien staat ook de looptijd vast, de periode waarin u de lening terugbetaalt.”

Een Persoonlijke lening in 100 seconden uitgelegd

Wat is een Persoonlijke lening? Voor wie is deze geschikt? Bekijk de video en beoordeel zelf of de Persoonlijke lening bij u past.

Veelgestelde vragen

Als u geld wilt lenen om eenmalig iets aan te schaffen. Duidelijkheid vindt u belangrijk. U kiest voor een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Aan het einde van de looptijd is uw lening compleet afgelost.

U kunt het geld uitgeven waaraan u zelf wilt. Een auto, motor of andere grote aankoop bijvoorbeeld. Een Persoonlijke lening is geschikt voor een eenmalige uitgave waarvan u de kosten precies weet. U hebt met een Persoonlijke lening zekerheid. Deze heeft een vaste looptijd en een vaste rente die vooraf met u wordt afgesproken.

Bij een Persoonlijke lening staat de rente vast voor de hele looptijd. U betaalt zo elke maand hetzelfde bedrag om de lening af te lossen. De rente kan niet worden gewijzigd.

Dat u exact weet wanneer uw lening is afgelost. U kiest zelf voor een aantal jaren waarin u de lening wilt aflossen.

U betaalt elke maand een vast bedrag om de lening af te lossen. De kosten bestaan uit een deel aflossing en een deel rente.

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen wanneer uw portemonnee dit toelaat. Door extra aflossingen wordt de looptijd van uw lening korter en de totale kosten van uw lening lager.

Dat kan vanaf 21 tot en met 69 jaar.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden kunt u tussen € 5.000,- en € 60.000,- lenen. Wij beoordelen op basis van uw gegevens of u voor een lening in aanmerking komt. Bij Directa.nl vinden wij het belangrijk dat uw lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie. Mocht uw financiële situatie in de toekomst veranderen, dan is het belangrijk dat u contact met ons opneemt. Als het nodig is kijken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw nieuwe financiële situatie.

Nee, u kunt eenmaal afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.

Als u bij ons een Persoonlijke lening afsluit en geld opneemt, zijn wij als financiële instelling verplicht om uw Persoonlijke en financiële gegevens te controleren. Het is in uw eigen belang dat u niet meer leent dan verantwoord is in uw situatie.

 

Persoonlijke lening? Zelf online afsluiten

Voor een Persoonlijke lening hoeft u het huis niet uit. Regel alles zelf online. Directa.nl staat voor eerlijkheid en openheid. Wij informeren u zo volledig mogelijk. Bepaal of een Persoonlijke lening past bij uw leendoel en bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Meer over Directa

Daarom Directa.nl

 • Uw lening volledig online aanvragen
 • Onze hoge klantwaardering
 • Boetevrij aflossen
 • Rentes vanaf 4,0%
 • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,8

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. De onafhankelijke reviewsite Kiyoh beoordeelt onze service als zeer goed.

Lees hier alle klantervaringen