Let op! Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Deze handige rekentool van Directa.nl geeft u een indicatie van hoeveel u maximaal kunt lenen. Deze indicatie is gebaseerd op een aantal basis gegevens, bij uw definitieve aanvraag nemen wij nog extra gegevens mee (zoals bijvoorbeeld autokosten en pensioenpremie) welke invloed hebben op uw maximaal leenbedrag. Directa.nl verstrekt alleen het gewenste leenbedrag als dat in uw situatie ook verantwoord is. U kunt aan deze indicatie geen rechten ontlenen.

Vul uw gegevens in:

Leen bewust. Nu en in de toekomst. 

Als u een lening wilt afsluiten, kijk dan niet alleen naar hoeveel u maximaal kunt lenen. Denk goed na over hoeveel u écht nodig hebt. U moet tijdens de hele looptijd van de lening namelijk rente en aflossing betalen. Het kan verleidelijk zijn om meer te lenen, alleen duurt het aflossen van de lening langer en betaalt u meer rente. Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting.

Kies voor een lening die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu én in de toekomst. Uw situatie kan namelijk veranderen. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan, zijn levensgebeurtenissen die impact hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk dus niet alleen wat de lening u op dit moment kost, maar houdt ook rekening met de toekomst. In de toekomst moet u namelijk nog steeds aan dezelfde financiële verplichtingen kunnen voldoen. 

De 10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl hebben we hier voor u op een rij gezet.

Een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet?

De keuze voor de soort lening, een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet, is afhankelijk van uw situatie, waar het u geld voor wilt lenen (bestedingsdoel) en hoeveel u nodig hebt.

Een Persoonlijke lening is geschikt wanneer u het geld in één keer wilt besteden, bijvoorbeeld voor een auto of keuken. Het gewenste leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort en u betaalt maandelijks een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing, terug. De rente van een Persoonlijke lening staat ook vast. Dat wil zeggen dat de rente niet verandert tijdens de duur (ook wel aangegeven als looptijd) van de lening. En de looptijd bij een Persoonlijke lening staat ook vast. U weet precies wanneer u de lening hebt afgelost.

Bij een Doorlopend krediet spreekt u een leenbedrag (kredietlimiet) af. U kunt in de eerste 36 maanden naar eigen inzicht tot dit bedrag geld opnemen en aflossen. U kunt de kredietlimiet in één keer of in delen opnemen. U betaalt alleen rente over het bedrag wat u hebt opgenomen. De rente en looptijd van een Doorlopend krediet zijn variabel. De looptijd is echter niet langer dan maximaal 180 maanden. Een geldopname kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat u de lening hebt afgelost.

Wilt u meer weten over de verschillen? Dit overzicht kan u helpen bij het maken van uw keuze. U vindt er een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen een Persoonlijke lening en een Doorlopend krediet.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij extra aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 4,0%
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,8

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. De onafhankelijke reviewsite Kiyoh beoordeelt onze service als zeer goed.

Lees hier alle klantervaringen