Let op! Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Bent u op zoek naar een lening om een verbouwing te realiseren of bent u gewoon nieuwsgierig: hoeveel kan ik lenen? Met de handige rekentool van Directa.nl berekent u eenvoudig hoeveel u maximaal kunt lenen. U kunt aan deze berekening geen rechten onlenen, maar het geeft u wel een indicatie van uw mogelijkheden. Directa.nl verstrekt alleen het gewenste leenbedrag als dat in uw situatie ook verantwoord is. 

Vul uw gegevens in:

Leen bewust. Nu en in de toekomst. 

Als u een lening wilt afsluiten, kijk dan niet alleen naar hoeveel u maximaal kunt lenen. Denk goed na over hoeveel u écht nodig hebt. U moet tijdens de hele looptijd van de lening namelijk rente en aflossing betalen. Het kan verleidelijk zijn om meer te lenen, alleen duurt het aflossen van de lening langer en betaalt u meer rente. Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting. Dus leen alleen wat u nodig hebt en kies voor een lening die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu én in de toekomst. Uw situatie kan namelijk veranderen. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan, zijn levensgebeurtenissen die impact hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk dus niet alleen wat de lening u op dit moment kost, maar houdt ook rekening met de toekomst. In de toekomst moet u namelijk nog steeds aan dezelfde financiële verplichtingen kunnen voldoen. 

10 redenen om te lenen bij Directa.nl

Het is belangrijk dat u een lening kiest die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie. Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de lange termijn. Een lening kiest u dus niet zomaar. Kijk daarom verder dan alleen de rente en lees ook goed de voorwaarden. De 10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl hebben we hier voor u op een rij gezet.

Een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet?

De keuze voor de soort lening, een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet, is afhankelijk van uw situatie, waar het u geld voor wilt lenen (bestedingsdoel) en hoeveel u nodig hebt. Een Persoonlijke lening is geschikt wanneer u het geld in één keer wilt besteden, bijvoorbeeld voor een auto of keuken. Het gewenste leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort en u betaalt maandelijks een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing, terug. De rente van een Persoonlijke lening staat ook vast. Dat wil zeggen dat de rente niet verandert tijdens de duur (ook wel aangegeven als looptijd) van de lening. En de looptijd bij een Persoonlijke lening staat ook vast. U weet precies wanneer u de lening hebt afgelost. Bij een Doorlopend spreekt u een leenbedrag (kredietlimiet) af. U kunt naar eigen inzicht tot dit bedrag geld opnemen en aflossen.  U kunt de kredietlimiet in één keer of in delen opnemen. U betaalt alleen rente over het bedrag wat u hebt opgenomen. Maandelijks betaalt u hiervoor een vast bedrag, ofwel een vast aflossingspercentage (1%,  2%  of 2,5%) van het totale kredietlimiet. In dit maandbedrag is de aflossing en rente verrekend. De rente van een Doorlopend krediet is variabel. Dat wil zeggen dat de rente kan stijgen of dalen zolang de lening loopt. Afgeloste bedragen kunt u weer opnemen. Doordat u afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen, staat de looptijd van de lening niet vast. Een geldopname kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat u de lening hebt afgelost. U moet zich er wel van bewust zijn dat u het krediet een keer volledig moet aflossen. Daarom is het verstandig om voor uzelf het exacte leendoel en een streefdatum voor de aflossing van het Doorlopend krediet te bepalen. Zo leent u nooit meer en langer dan nodig is. Wilt u meer weten over de verschillen? Dit overzicht kan u helpen bij het maken van uw keuze.  U vindt er een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen een Persoonlijke lening en een Doorlopend krediet 

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 5,5%

Lees hier de 10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl

Klanten beoordelen ons met een 8,9

Iedereen wil graag betrouwbaar en verantwoord lenen. Alles gebeurt bij Directa.nl dan ook verantwoord en zorgvuldig. Waarbij een snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. Via de onafhankelijke review website Kiyoh krijgt Directa.nl een mooie voldoende voor service. Dit cijfer is gebaseerd op meer dan 360 beoordelingen.

Lees hier alle klantervaringen