Let op! Geld lenen kost geld

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Met het oversluiten van uw lening, lost u uw oude lening af, door een nieuwe lening af te sluiten met een lagere rente. U kiest bijvoorbeeld voor een Flex en Zeker lening met een bepaald aflossingspercentage of een Persoonlijke lening met een vaste looptijd. Daarnaast kunt u kiezen voor een lening die even hoog is als uw schuld of om nog een bedrag bij te lenen. Deze factoren samen bepalen de rente van de lening. Uiteindelijk zal blijken wat de totale kosten van de lening zijn en of u bespaart door uw lening over te sluiten. Oversluiten naar Directa.nl is gratis. Bovendien is overstappen eenvoudig én regelt Directa.nl alles voor u. In onderstaand stappenplan leest u hoe oversluiten van uw leningen bij Directa.nl werkt.

Stap 1: Kies en bereken lening

Kies voor een Persoonlijke Lening of een Flex en Zeker lening voor het oversluiten van uw lening(en). Vervolgens kiest u het gewenste leenbedrag en looptijd of aflossingspercentage. Vervolgens berekent de rekentool de totale kosten van een lening bij Directa.nl.

Stap 2: Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor het openstaande bedrag van uw lening(en) die u graag wilt oversluiten. Geef bij de aanvraag van de lening aan dat u uw huidige leningen wilt oversluiten. Bekijk vervolgens of het oversluiten van uw leningen naar Directa.nl in uw voordeel is. Let hierbij goed op de totale kosten van de lening, de rente en de looptijd. Als de rente van uw nieuwe lening lager is en de resterende looptijd gelijk blijft of korter wordt, dan bent u in veel gevallen goedkoper uit. 

Stap 3: U ontvangt de offerte per e-mail

Als het oversluiten van uw lening(en) in uw situatie verantwoord en in uw voordeel is, ontvangt u binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte.

Stap 4: Upload uw documenten

Wilt u gebruik maken van het aanbod? Via een persoonlijke beveiligde pagina kunt de getekende offerte, een recent overzicht van uitstaande saldo van de lening(en) die afgelost moeten worden en aanvullende gegevens uploaden. Vervolgens kunnen we nog met u telefonisch contact opnemen om met u de aanvraag volledig te doorlopen.

Stap 5: Beoordeling en oversluitservice

Wij beoordelen uw aanvraag naar aanleiding van de door u aangeleverde documenten. Als de lening akkoord is, regelt de oversluitservice van Directa.nl dat het uitstaande saldo bij de (verschillende) kredietverstrekker(s) wordt afgelost. Hebt u nog een extra bedrag opgegeven om bij te lenen, dan maken we dit bedrag naar u over.

Lening oversluiten: bereken uw voordeel

Het oversluiten van uw bestaande leningen naar Directa.nl heeft veel voordelen. Naast de gratis service en het gemak biedt Directa.nl voordelige rentes. Ontdek en bereken direct online hoeveel u kunt besparen door uw leningen over te sluiten.

Waarom oversluiten?

  • U bespaart geld, want één lening kost minder dan diverse kleine leningen.
  • U betaalt één overzichtelijk bedrag per maand. U weet dus precies hoeveel u betaalt en wat u aflost.
  • U hebt u in één oogopslag inzicht in uw financiën in Mijn Directa.nl
  • Directa.nl regelt het oversluiten voor u, gratis en in uw voordeel.

Welke leningen kunt u oversluiten?

  • Persoonlijke lening
  • Flex en Zeker lening
  • Doorlopend krediet
  • Creditcardschuld
  • Postorderkrediet
  • Roodstand bij uw bank

10 redenen om uw lening over te sluiten naar Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen verborgen kosten of verassingen, maar heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.