Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een Flex en Zeker lening?

Een Flex en Zeker lening is een lening waarbij u een maximaal leenbedrag met Directa.nl afspreekt. Het maximaal leenbedrag wordt ook wel kredietlimiet genoemd. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden is het mogelijk om een Flex en Zeker lening af te sluiten vanaf € 5.000,- tot en met € 60.000,-. 

Een Flex en Zeker lening in 120 seconden uitgelegd

Wat is een Flex en Zeker lening? Voor wie is deze lening geschikt? Bekijk de video en beoordeel zelf of de Flex en Zeker lening bij u past.

Vrij geld opnemen

Bij een Flex en Zeker lening kunt u in de eerste 24 maanden tot aan de afgesproken kredietlimiet vrij geld opnemen wanneer en hoeveel u wilt. U hoeft het bedrag dus niet in één keer op te nemen, maar dat is uiteraard wel mogelijk. Daarna moet u verplicht aflossen om binnen de maximale looptijd van 120 maanden te blijven. Ook kunt u afgeloste bedragen in de eerste 24 maanden opnieuw opnemen. 

Vaste rente

De rente van een Flex en Zeker lening is vast. Omdat u afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen, is de einddatum van een Flex en Zeker lening onbekend maar nooit langer dan 120 maanden. Bent u zich er wel van bewust dat u het krediet een keer volledig moet aflossen. Daarom is het verstandig om voor uzelf het exacte leendoel en een streefdatum voor de aflossing van het Flex en Zeker lening te bepalen. Zo leent u nooit meer en langer dan nodig is. 

Hieronder staan de kenmerken van een Flex en Zeker lening overzichtelijk op een rijtje. Klik op een kenmerk voor meer informatie over dit onderwerp. Hebt u nog meer vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Kenmerken Flex en Zeker lening

Een Flex en Zeker lening is een flexibele lening met een vaste rente en een maximale looptijd van 120 maanden. U kunt in de eerste 24 maanden bedragen opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna is opnemen niet meer mogelijk en bent u verplicht om uw Flex en Zeker lening af te lossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Zo biedt een Flex en Zeker lening een financiële buffer voor (on)verwachte uitgaven. U kunt altijd boetevrij aflossen wat u hebt opgenomen.

Lees hier alles over een Flex en Zeker lening.

Een Flex en Zeker lening is geschikt voor uitgaven waarvan u vooraf de kosten niet precies weet. U hebt met een Flex en Zeker lening (tot een afgesproken limiet) geld achter de hand.

Bij een Flex en Zeker lening is de rente vast.

De looptijd is variabel, omdat dit afhangt van de bedragen die u opneemt. De looptijd kan echter niet langer zijn dan 120 maanden. 

Uw leeftijd is vanaf 21 tot en met 67 jaar wanneer u over een koopwoning beschikt. Bij een huurwoning is de leeftijd van 21 tot en met 64 jaar.

U betaalt iedere maand een percentage van het afgesproken leenbedrag, uw kredietlimiet. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Uiteraard betaalt u alleen rente en aflossing over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Het minimale bedrag dat u maandelijks kunt aflossen is 1,5% van het afgesproken leenbedrag. Elk hoger maandbedrag is mogelijk. Bij een hoger maandbedrag is uw lening sneller afgelost en betaalt u minder rente. 

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen, zodra u hiervoor de financiële ruimte hebt. Door extra aflossingen wordt de looptijd van uw lening korter en de totale kosten van uw lening lager.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden van € 10.000,- tot en met € 60.000,-.

Leen bewust en laat u niet verleiden tot een hoger bedrag. Leen alleen wat u nodig hebt.

Ja, u kunt de eerste 24 maanden afgeloste bedragen weer opnemen. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u opnieuw opgenomen bedragen ook weer aflossen. Dit kan verleidelijk zijn. U hebt misschien de neiging om vaker en meer geld te lenen, waardoor uw schuld niet kleiner wordt. U betaalt uw lening hierdoor niet terug. Eerst sparen of een Persoonlijke lening zijn dan een alternatief. Wilt u meer weten over de kenmerken van een Persoonlijke lening, kijk dan op de pagina Wat is een Persoonlijke lening

Wanneer en voor wie is een Flex en Zeker lening geschikt?

Een Flex en Zeker lening is geschikt wanneer u van te voren niet precies weet wat de kosten zijn. Bijvoorbeeld bij een verbouwing. Het geld dat u hiervoor nodig hebt, geeft u waarschijnlijk niet in één keer uit. Bij een Flex en Zeker lening spreekt u dan een kredietlimiet met Directa.nl af en dat is het bedrag wat u maximaal mag lenen. U kunt dit bedrag in één keer of in delen opnemen. Het kan verleidelijk zijn om afgeloste bedragen te blijven opnemen. Bent u zich er wel van bewust dat u het krediet een keer volledig moet aflossen. Het is daarom verstandig om voor uzelf het exacte leendoel en een streefdatum voor de aflossing van de Flex en Zeker lening te bepalen. Zo leent u nooit meer en langer dan nodig is.

Bij Directa.nl vraagt u uw Flex en Zeker lening volledig online aan

Een Flex en Zeker lening aanvragen bij Directa.nl gaat volledig online. We adviseren u daarbij niet, maar informeren u wel graag zo volledig mogelijk over wat lenen betekent. U kiest dus zelf of een Flex en Zeker lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie en of het bij uw leendoel past. Via de online rekentool berekent u de kosten voor een Flex en Zeker lening. Hebt u de gewenste Flex en Zeker lening berekend? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte voor een Flex en Zeker lening bij Directa.nl aanvragen. Met een offerte van Directa.nl zit u nergens aan vast. Lees meer over hoe een lening aanvragen werkt bij Directa.nl.  

Directa.nl is expert op het gebied van online geld lenen

Al ruim 25 jaar helpt Directa.nl klanten aan een passende en voordelige lening. Directa.nl staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en hebben wij een vergunning voor het aanbieden van krediet. Daarnaast is Directa.nl aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Directa.nl moet zich houden aan VFN-gedragscode: het bieden van heldere informatie, voorwaarden en het verstrekken van verantwoorde leningen aan consumenten. Lees meer over Directa.nl.

10 redenen om te lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een Flex en Zeker lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen addertjes onder het gras, geen verborgen kosten en heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl een Flex en Zeker lening altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rentes vanaf 7,3%
  • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen