Let op! Geld lenen kost geld

Flexibel krediet met de Flex en Zeker lening

Een Flex en Zeker lening is geschikt als u niet precies weet welk bedrag u nodig hebt. Ook is het een passende leenvorm wanneer u het geld niet in één keer wilt uitgeven. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Met een krediet als deze kiest u voor flexibiliteit. Alles wat u moet weten over een Flex en Zeker lening vindt u op deze pagina.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

Het maximaal leenbedrag voor een Doorlopend krediet is . Met een Doorlopend krediet kunt u tot de kredietlimiet bedragen opnemen en aflossen.

Maandbedrag: i
Theoretische looptijd: i
Rentepercentage: i
Totaal door u te betalen:
 Hoe is deze rente berekend?
Offerte is vrijblijvend.

Flexibel krediet. Past dit in mijn situatie?

Wat is een Flex en Zeker lening? Een Flex en Zeker lening kent een vaste rente, een variabele looptijd, een vast maanbedrag en biedt de mogelijkheid om boetevrij extra aflossingen te doen. Het opnemen van afgeloste bedragen is mogelijk in de eerste 24 maanden. Wilt u meer weten over de kenmerken van een Flex en Zeker lening en de verschillen met een Persoonlijke lening?

Bekijk de verschillen

Goed om te weten:

 • Een Flex en Zeker lening is geschikt als u niet precies weet welk bedrag u nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Ook is het een passende leenvorm wanneer u het geld niet in één keer wilt uitgeven. U spreekt met ons een kredietlimiet af dat valt binnen het geldbedrag wat u maximaal kunt lenen. Dit is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. U neemt dit in één keer of in delen op. Dit is een groot verschil ten opzichte van de Persoonlijke lening van Directa.nl.
 • Het kan verleidelijk zijn om afgeloste bedragen te blijven opnemen. Besef wel dat er een moment komt waarop u uw krediet volledig moet aflossen. Na 24 maanden is het opnemen van afgeloste bedragen niet meer mogelijk. Stem het gebruik van de flexibele lening dus af op uw persoonlijke situatie.
 • Bepaal voor uzelf wat uw exacte leendoel is. Houd vast aan dat doel en leen niet extra bij voor iets anders. Richt u ook op een aflossingsdatum, zo leent u nooit langer dan nodig is.

Geld flexibel lenen. Bereken hier de totale prijs

Bij een Flex en Zeker lening kunnen de totale kosten van het krediet variëren. Neemt u tussentijds geld op, dan wordt de looptijd van de lening langer en stijgen de totale kosten van uw krediet. Dit geldt niet bij een Persoonlijke lening. U kunt altijd boetevrij extra aflossen.

Wij hanteren één rentepercentage dat voor iedereen geldt. Het individuele risico door de persoonlijke situatie van onze klanten wordt dus niet meegenomen. Zo hebt u van tevoren 100% duidelijkheid. Benieuwd naar de vaste rente en totale kosten van de lening die u kiest?

Flexibel lenen? Bereken de vaste rente en totale kosten van de lening.

Bereken hier

Flex en Zeker lening: veelgestelde vragen over flexibel geld lenen

Dat is een flexibele lening met een maximale looptijd van 120 maanden (10 jaar). Een krediet als deze is een financiële buffer voor (on)verwachte uitgaven.

 • U kunt in de eerste 2 jaar flexibel bedragen opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna kunt u geen geld opnemen en lost u alleen nog af.
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • De rente van een Flex en Zeker lening is vast.

U kunt altijd boetevrij aflossen over wat u hebt opgenomen.

Een Flex en Zeker lening is geschikt voor uitgaven waarvan u de totale kosten niet precies kunt voorzien. U hebt zo de eerste 24 maanden (tot een afgesproken limiet) geld achter de hand.

Bij een Flex en Zeker lening is de rente vast. Dit betekent dat rente tijdens de looptijd van uw krediet niet zal wijzigen.

De looptijd van Flex en Zeker lening is variabel. Deze hangt namelijk af van het opgenomen bedrag. De looptijd van de lening kan echter niet langer zijn dan 120 maanden (10 jaar).

U betaalt elke maand een percentage van het afgesproken leenbedrag, uw kredietlimiet. Dit bedrag bestaat uit een vaste rente en aflossing en dit betaalt u alleen over het opgenomen bedrag. Het minimale bedrag dat u maandelijks kunt aflossen is 1,5% van het afgesproken leenbedrag. U kunt natuurlijk ook een hoger maandbedrag aflossen. Uw voordeel: uw krediet is dan sneller afgelost en u betaalt minder rente.

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen door middel van extra aflossingen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen als u hiervoor de financiële ruimte hebt. Met extra aflossingen maakt u de looptijd van uw krediet korter en wordt de totale prijs van uw lening lager.

Ja, dat kan in de eerste 24 maanden. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u de bedragen die u opnieuw hebt opgenomen ook weer aflossen. Als u vaker en meer geld leent, wordt uw schuld niet kleiner. U betaalt uw krediet hiermee niet terug. Overweeg een alternatief: eerst sparen of een Persoonlijke lening.

Een Flex en Zeker lening is af te sluiten voor mensen vanaf 21 jaar tot en met 67 jaar.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden kunt u een bedrag lenen tussen € 10.000,- en € 60.000,-. Bereken wat u maximaal kunt lenen. Leen bewust en laat u niet verleiden tot een hoger bedrag. Leen alleen wat u nodig hebt.

Uw Flex en Zeker lening heeft een maximale looptijd van 120 maanden. U kunt alleen de eerste 24 maanden geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna moet u aflossen. De reden waarom wij dit doen is dat wij niet willen dat u te lang aan een krediet vastzit.

Dan hebben wij het recht om uw maandtermijn tijdens de looptijd te verhogen. U krijgt hiervan schriftelijk bericht. Een verhoogde maandtermijn overschrijdt nooit uw draagkracht. Komt u toch onverwachts in de problemen, dan kijken we samen met u naar een passende oplossing. Wij hebben dan actuele documenten van u nodig om uw draagkracht opnieuw vast te stellen.

De Flex en Zeker lening is een flexibel krediet met een maximale looptijd van 120 maanden (10 jaar). Een Flex en Zeker lening is een financiële buffer voor (on)verwachte uitgaven. Met een krediet als deze kiest u voor flexibele voorwaarden.

 • U kunt gedurende de looptijd de eerste 2 jaar flexibel geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna kunt u geen geld opnemen en lost u alleen nog af.
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • De rente van een Flex en Zeker lening is vast.

U kunt altijd boetevrij extra aflossingen doen.

Als u bij ons een Flex en Zeker lening afsluit en geld opneemt, zijn wij als financiële instelling verplicht om uw persoonlijke en financiële gegevens te controleren. Het is in uw eigen belang dat u niet meer leent dan verantwoord is in uw situatie.

Flexibel krediet: onze rentetarieven

U hebt bij een Flex en Zeker lening te maken met vaste rente gedurende de looptijd. In de tabel ziet u onze rentetarieven op leenbedragen en theoretische looptijden. Hier gaan we uit van de rentestand van 26 juli 2023.

U kunt natuurlijk ook andere bedragen lenen. Uitgangspunten van deze voorbeelden:

 • Het krediet wordt helemaal opgenomen.
 • Er zijn geen extra aflossingen of heropnames.
 • De termijnen worden volgens afspraak betaald.

Voor looptijd, totale prijs en kostenpercentage gelden deze uitgangspunten:

 • Het hele krediet wordt opgenomen op het moment dat de kredietovereenkomst is aangegaan.
 • Er zijn tijdens het flexibel krediet geen heropnames of extra aflossingen gedaan.
 • De maandelijkse termijn is 2% van de kredietlimiet en blijft gedurende de looptijd gelijk.
 • De kredietnemer komt de verplichtingen uit de kredietovereenkomst na.

Bekijk onze voordelige minimale rentetarieven in het rekenvoorbeeld:

Krediet-
bedrag
Maandbedrag Minimale
vaste
debetrente
Minimale
jaarlijks
kosten-
percentage
Minimale
jaarlijks
kosten-
percentage
Minimale
totale prijs
van het
krediet
€ 5.000 € 100 10,30% 10,30% 65 maanden € 6.461,64
€ 10.000 € 200 9,20% 9,20% 63 maanden € 12.515,57
€ 15.000 € 300 8,90% 8,90% 63 maanden € 18.614,63
€ 20.000 € 400 8,90% 8,90% 63 maanden € 24.819,50
€ 25.000 € 500 8,80% 8,80% 62 maanden € 30.937,39
€ 50.000 € 1.000 8,80% 8,80% 62 maanden € 61.874,79

*Dit is een doorlopend geldkrediet. De gekozen looptijd is variabel en de daarbij behorende maandlasten zijn vast. Het daadwerkelijke rentepercentage vindt u op uw offerte en hangt af van het gekozen leenbedrag en uw persoonlijke situatie. Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen de eerste 24 maanden. Er is gerekend met een aflospercentage van 2% over het kredietlimiet. Peildatum rente 07-05-2024.

Rutger, Hillegom Kiyoh review

De aanvraag ging zeer soepel en het aanleveren van de benodigde documenten via de website was eenvoudig. Nadat ik een vraag had werd ik goed geholpen aan de telefoon. Het geld werd op de beloofde datum gestort.

Toetsing en registratie bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Bij het vaststellen van deze voorbeelden gaan wij ervan uit dat het krediet helemaal wordt opgenomen, er geen extra aflossingen of heropnames worden gedaan, er geen sprake is van rentewijzigingen en dat de termijnen zoals overeengekomen betaald worden.

Bij een aanvraag ontvangt u de toepasselijke standaardinformatie, die ook op deze website beschikbaar is. Directa.nl geeft geen advies. U bepaalt zelf of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Op Directa.nl zijn de geldende algemene voorwaarden, privacyverklaring en disclaimer beschikbaar.

Onze spelregels voor een Flex en Zeker lening

Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat wij allebei weten waar we aan toe zijn. Daarom hebben we deze spelregels voor een Flex en Zeker lening opgesteld:

 1. Wij spreken een kredietlimiet met u af. U weet precies welk bedrag u maximaal kunt lenen.
 2. U kunt binnen de eerste 24 maanden uw leenbedrag opnemen: in één keer of in delen.
 3. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
 4. Na 24 maanden gaat u verplicht aflossen. Zo blijft u binnen de maximale looptijd van 10 jaar.
 5. Wordt u 70 jaar? Dan kunt u geen bedragen meer opnemen.

Wilt u geld opnemen binnen uw kredietlimiet van uw Flex en Zeker lening? Regel dit meteen zelf via Mijn Directa.nl of neem contact met ons op.

Een Flex en Zeker lening regelt u thuis

Om een Flexibel krediet aan te vragen hoeft u de deur niet uit. U doet het online. Directa.nl geeft u de informatie die u nodig hebt om een passende Flex en Zeker lening aan te vragen. Directa.nl: betrouwbaar en scherpe rentes.

Meer over Directa.nl

Pluspunten van Directa.nl

 • Zelf eenvoudig uw lening afsluiten
 • U kunt altijd aflossen zonder boete
 • Rentes vanaf 7,3%
 • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Uw gegevens 24/7 bij de hand

Een 8,8 van onze klanten

Kiyoh is een onafhankelijk website waar reviews over Directa.nl zijn te vinden. Het gemiddeld cijfer dat wij van onze klanten krijgen is 8,8. Natuurlijk zijn wij heel trots dat klanten ons zien als een betrouwbare partner met een voordelige dienstverlening.

Lees de klantervaringen