Let op! Geld lenen kost geld

Wat kost geld lenen?

Een lening aanvragen doet u niet iedere dag. Directa.nl begrijpt heel goed dat u precies wilt weten waar u aan toe bent en hoeveel geld lenen precies kost. De waarschuwing: Let op! geld lenen kost geld, is er natuurlijk niet voor niks. Wanneer u geld leent, betaalt u namelijk een maandelijkse aflossing én rente. De aflossing en rente zijn afhankelijk van een aantal elementen; de hoogte van het leenbedrag, de leenvorm en de looptijd van de lening. Wilt u weten hoeveel geld lenen kost in uw situatie? Bereken met onderstaande rekentool eenvoudig hoeveel geld lenen kost bij Directa.nl. Hebt u de gewenste krediet berekend? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U zit bij het aanvragen van een lening nog nergens aan vast.

Maandbedrag berekenen:

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

Wat voor lening wilt u afsluiten?

721 Met een Flex en Zeker lening leent u tegen een vaste rente en kunt tussentijds (in de eerste 24 maanden) geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Met een Persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente en ontvangt u het volledige geldbedrag op uw rekening.
Offerte is vrijblijvend.

Wat zijn de kosten van geld lenen?

De kosten van een Persoonlijke lening zijn afhankelijk van een aantal elementen. De hoogte van het leenbedrag, de rente en hoe lang de lening loopt (ook wel looptijd genoemd). Deze drie onderdelen bepalen de hoogte van het maandbedrag en de totale kosten van een Persoonlijke lening. Als u kiest voor een langere looptijd dan zijn de totale kosten voor een Persoonlijke lening ook hoger. U betaalt namelijk langer rente over het bedrag wat u leent. Bij een kortere looptijd zijn de totale kosten dus lager. Kortom, kies een looptijd die past bij waar u voor wilt lenen (leendoel). En leen niet langer dan nodig is. Bij Directa.nl mag u ook altijd tussentijds boetevrij aflossen. Als u een financiële meevaller hebt, dan mag u kosteloos eerder aflossen. Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, maar de looptijd van uw lening wordt korter. U betaalt uiteindelijk minder rente. Wilt u meer weten over de Persoonlijke lening, kijk dan op de pagina Wat is een Persoonlijke lening.

De kosten van een Flex en Zeker lening zijn afhankelijk van een aantal elementen: de hoogte van het kredietlimiet, het gekozen maandbedrag (ook wel aflossingspercentage genoemd) en de bijbehorende rente. Kiest u voor een lager aflossingspercentage? Dan zijn de totale kosten van een Flex en Zeker lening hoger. De theoretische looptijd van een Flex en Zeker lening is bij een lagere aflossingspercentage (bijvoorbeeld 1,5%) namelijk langer, dan bij een hoger aflossingspercentage (bijvoorbeeld 2%). Het kan verleidelijk zijn om bij een Flex en Zeker lening voor het laagste aflossingspercentage te kiezen, maar hierdoor zijn de totale kosten wel hoger. Bepaal dus voor u zelf wanneer u het krediet wilt hebben afgelost en kies een aflossingspercentage dat hierbij past. Daarnaast hebt u bij een Flex en Zeker lening de eerste 24 maanden de mogelijk tot geld opnemen binnen uw kredietlimiet. De mogelijkheid tot geld opnemen zorgt voor flexibiliteit. Wanneer u extra geld opneemt worden de totale kosten uw financiering hoger. Let op dat u ook het leendoel afstemt op uw financiële situatie. 

Belangrijke factoren voor de kosten van geld lenen

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de totale kosten van de lening. De belangrijkste zijn: het leenbedrag, de rente, de looptijd en de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. We lichten deze factoren graag voor u toe:

1. Het leenbedrag

Wanneer u een lening afsluit kiest u een leenbedrag. Des te hoger het leenbedrag, des te hoger de totale kosten van uw lening zullen zijn. Bepaal vooraf hoeveel u wilt lenen en leen niet meer dan nodig.

2. De rente

Rentekosten zijn de kosten die betaalt voor het geleende bedrag. Hoe lager uw rentepercentage is hoe minder kosten u betaalt voor uw lening.

3. De looptijd

De looptijd van de lening is van essentieel belang wanneer uw een lening afsluit. De looptijd van de lening heeft een invloed op de hoogte van uw maandbedrag. Kiest u voor een kortere looptijd, dan betaalt u automatisch meer aflossing en rente per maand dan bij een langere looptijd. Al uw financiële situatie het toelaat, dan raadt Directa.nl aan om voor een kortere looptijd te kiezen. U hebt uw financiering daardoor eerder afgelost en dit zorgt ervoor dat uw totale kosten lager worden omdat u minder lang rente hoeft te betalen over het geleende bedrag.

4. Boetevrij aflossen

Boetevrij extra aflossen op uw financiering is verstandig wanneer u hier de financiële ruimte voor hebt. Met boetevrij extra aflossen zorgt u namelijk dat u de lening eerder hebt afgelost. Hierdoor dalen de totale kosten van uw lening. Bij Directa.nl is boetevrij extra aflossen altijd mogelijk.

Via bovenstaande rekentool berekent u eenvoudig de totale kosten van de lening en kunt u uw lening aanvragen. Wilt u eerst weten hoeveel u kunt lenen? Berekent dan eenvoudig hoeveel u kunt lenen via de ‘hoeveel kan ik lenen’ rekentool.

Geld lenen kost geld, nu en in de toekomst

Geld lenen kost geld, een financiering kiest u dus niet zomaar. Het is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de lange termijn. Bepaal daarom vooraf hoeveel geld u wilt lenen via de ‘hoeveel kan ik lenen’rekentool en kies een financiering die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu en in de toekomst. Vragen die u zichzelf stelt voordat u een lening afsluit: Wat zijn de totale kosten voor een lening? Wat betaal ik per maand voor een lening? Kan ik dit nu en in de toekomst per maand betalen? Uw situatie kan er namelijk over drie jaar heel anders uitzien dan nu. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan zijn levensgebeurtenissen die invloed hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk daarom niet alleen naar wat een lening u op dit moment kost, maar houdt ook rekening met de toekomst. Over drie jaar moet u namelijk nog steeds dezelfde financiële lasten kunnen dragen als nu.

10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen verborgen kosten of verrassingen, maar wel heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Daarom Directa.nl

  • Uw financiering volledig online aanvragen
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rentes vanaf 7,3%
  • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen