Let op! Geld lenen kost geld

Wat kost geld lenen?

Een lening aanvragen doet u niet iedere dag. Directa.nl begrijpt heel goed dat u precies wilt weten waar u aan toe bent en hoeveel geld lenen precies kost. De waarschuwing: Let op! geld lenen kost geld, is er natuurlijk niet voor niks. Wanneer u geld leent, betaalt u namelijk een maandelijkse aflossing én rente. De aflossing en rente zijn afhankelijk van een aantal elementen; de hoogte van het leenbedrag, de leenvorm en de looptijd van de lening. Wilt u weten hoeveel geld lenen kost in uw situatie? Bereken met onderstaande rekentool eenvoudig hoeveel geld lenen kost bij Directa.nl. Hebt u de gewenste lening berekend? Vraag dan een vrijbljivende offerte aan. U zit bij het aanvragen van een offerte nog nergens aan vast.

Maandbedrag berekenen:

Hoeveel wilt u lenen?

Waarvoor wilt u lenen?

721

Wilt u tussentijds geld op kunnen nemen binnen uw kredietlimiet?

721

Met een Doorlopend krediet leent u tegen een variabele rente en kunt u tussentijds geld opnemen binnen uw kredietlimiet.

Met een Persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente en ontvangt u het volledige geldbedrag op uw rekening. U hebt geen mogelijkheid om extra geld op te nemen binnen uw lening.

Offerte is vrijblijvend.

10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen verborgen kosten of verrassingen, maar wel heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Geld lenen kost geld, nu en in de toekomst

Geld lenen kost geld, een lening kiest u dus niet zomaar. Het is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de lange termijn. Kies daarom een lening die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu en in de toekomst. Vragen die u zichzelf stelt voordat u een lening afsluit; Wat zijn de totale kosten voor een lening? Wat betaal ik per maand voor een lening? Kan ik dit nu en in de toekomst betalen? Uw situatie kan er namelijk over drie jaar heel anders uitzien dan nu. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan zijn levensgebeurtenissen die invloed hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk daarom niet alleen naar wat een lening u op dit moment kost, maar houdt ook rekening met de toekomst. Over drie jaar moet u namelijk nog steeds dezelfde financiële lasten kunnen dragen als nu.

Wat kost een Persoonlijke lening?

De kosten van een Persoonlijke lening zijn afhankelijk van een aantal elementen. De hoogte van het leenbedrag, de rente en hoe lang de lening loopt (ook wel looptijd genoemd). Deze drie onderdelen bepalen de hoogte van het maandbedrag en de totale kosten van een Persoonlijke lening. Als u kiest voor een langere looptijd dan zijn de totale kosten voor een Persoonlijke lening ook hoger. U betaalt namelijk langer rente over het bedrag wat u leent. Bij een kortere looptijd zijn de totale kosten dus lager. Kortom, kies een looptijd die past bij waar u voor wilt lenen (leendoel). En leen niet langer dan nodig is. Bij Directa.nl mag u ook altijd tussentijds boetevrij aflossen. Als u een financiële meevaller hebt, dan mag u kosteloos eerder aflossen. Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, maar de looptijd van uw lening wordt korter. U betaalt uiteindelijk minder rente. 

Wat kost een Doorlopend krediet?

De kosten van een Doorlopend krediet zijn afhankelijk van een aantal elementen: de hoogte van het kredietlimiet, het gekozen maandbedrag (ook wel aflossingspercentage genoemd) en de bijbehorende rente. Kiest u voor een lager aflossingspercentage? Dan zijn de totale kosten van een Doorlopend krediet hoger. De theoretische looptijd van een Doorlopend krediet is bij een lagere aflossingspercentage (bijvoorbeeld 1%) namelijk langer, dan bij een hoger aflossingspercentage (bijvoorbeeld 2%). Het kan verleidelijk zijn om bij een Doorlopend krediet voor het laagste aflossingspercentage te kiezen, maar hierdoor zijn de totale kosten wel een stuk hoger. Bepaal dus voor u zelf wanneer u de lening wilt hebben afgelost en kies een aflossingspercentage dat hierbij past. Ook het leendoel stemt u af op uw financiële situatie. 

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij extra aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 4,0%
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,8

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. De onafhankelijke reviewsite Kiyoh beoordeelt onze service als zeer goed.

Lees hier alle klantervaringen