Let op! Geld lenen kost geld

Digitaal ondertekenen bij Directa.nl

Digitaal ondertekenen is makkelijk, voordelig en rechtsgeldig. Door middel van een eenvoudige identificatie via uw eigen vertrouwde bank, kunnen we bij Directa.nl met zekerheid vaststellen dat we de juiste persoon hebben.

Digitaal ondertekenen maakt het proces van offerte tot een lening eenvoudiger.

Wat is iDIN?

Het identificeren en daarna ondertekenen gaat bij Directa via iDIN. iDIN is een dienst die wordt aangeboden door banken om uw identiteit vast te stellen om vervolgens in te loggen of te ondertekenen bij andere organisaties zoals Directa.nl. iDIN maakt gebruik van de beveiligde omgeving van uw bank en is hierdoor een veilige manier van identificeren en ondertekenen. Met iDIN kan Directa.nl vaststellen wie u bent om zodat u vervolgens op een rechtsgeldige manier de offerte te ondertekenen.

Wat zijn de voordelen van digitaal ondertekenen?

Digitaal ondertekenen met iDIN biedt verschillende voordelen. Het proces is snel en gemakkelijk omdat u geen papieren documenten hoeft te printen, te ondertekenen en te uploaden of op te sturen. Bovendien is het proces veilig en betrouwbaar, omdat iDIN gebruikmaakt van de beveiligde omgeving van de bank en uw persoonlijke gegevens alleen worden verstrekt aan de organisatie waarbij u wilt ondertekenen. Daarnaast is digitaal ondertekenen met iDIN duurzaam en milieuvriendelijk omdat er geen papieren documenten nodig zijn.

Hoe werkt het digitaal ondertekenen?

Wanneer u via de website van Directa.nl een lening aanvraagt, krijgt u van ons een e-mail met daarin de offerte, aanvullende documenten en de stappen die nodig zijn om uw aanvraag af te ronden. Gaat u de offerte digitaal ondertekenen, dan logt u in bij uw bank (verificatie) en ondertekent via uw bankomgeving. Er wordt dan een elektronische handtekening gegenereerd en het document wordt digitaal ondertekend. De elektronische handtekening is even rechtsgeldig als een handgeschreven handtekening. Controleer altijd eerst of uw gegevens juist zijn voordat u de offerte ondertekent.

Daarna kunt u in dezelfde e-mail ook een Digitale incassomachtiging (e-Mandate) afgeven. Dit werkt op dezelfde wijze. U logt u in via uw bank en geeft u een doorlopende SEPA machtiging af.

Is digitaal ondertekenen rechtsgeldig?

Een digitale handtekening heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een normale (natte) handtekening, mits de manier van authenticatie en identificatie voldoende betrouwbaar is. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Europese verordening (EU) 910/2014, ook wel de eIDAS-verordening (Electronic identification and trust services) genoemd. Omdat Directa.nl de identiteit vastlegt middels iDIN, is er sprake van een geavanceerde elektronische handtekening die voldoet aan de juiste rechtsgeldigheid.