Let op! Geld lenen kost geld

Wat is het verschil tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening?

Als u geld leent, doet u dat waarschijnlijk door een 'Persoonlijke lening' of een 'Flex en Zeker lening' af te sluiten. Kent u het verschil tussen beide producten? We leggen het u graag uit.

Ken het verschil

Het is belangrijk dat u de verschillen kent tussen een Flex en Zeker lening en een Persoonlijke lening. Op die manier kunt u beter afwegen of de lening past bij uw situatie en bij het doel waarvoor u de lening afsluit. Kijk ook bij 'Bewust geld lenen; waar moet u op letten?' voor meer informatie.

Onderstaande tabel helpt u de keuze te maken.

Persoonlijke lening

Flex en Zeker lening

Voor wie

Voor mensen die weten welk leenbedrag nodig is. Ze weten vooraf precies wat de looptijd is en wat de totale kosten van de lening zijn. Voor mensen die nog niet het exacte leenbedrag hebben bepaald. Ze zijn zich ervan bewust dat de totale kosten en looptijd van het krediet kunnen veranderen.

Rente

Vaste rente, de rente staat vast voor de hele looptijd. Dit betekent dat de kosten vooraf bekend zijn. Vaste rente, de rente staat vast voor de hele looptijd.

Looptijd

Vaste looptijd, die vooraf wordt afgesproken. U weet dus exact wanneer de lening is afgelost. Variabele looptijd. Als u bedragen opneemt of aflost, heeft dit invloed op de looptijd.

Maandbedrag

U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag. Dit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. U betaalt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat uit rente en aflossing. Het deel dat je maandelijks betaalt aan aflossing dan wel rente kan veranderen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Geld opnemen

U kunt eenmaal afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Geld opnemen kan u in de eerste 24 maanden. Ook afgeloste bedragen kunt u in die periode weer opnemen. De looptijd wordt hierdoor langer, waardoor de totale kosten van het krediet stijgen. Opnieuw opgenomen bedragen moet u ook weer aflossen.

Leenbedrag

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 5.000 en € 60.000. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden van € 5.000,- tot en met € 60.000,-.

Afbouw

Na uw vooraf gesproken looptijd is uw lening afgelost. De einddatum staat op het contract. De kredietfaciliteit van een Doorlopend krediet wordt beperkt als u 65 jaar wordt. Dit gebeurt om er voor te zorgen dat u na uw 74ste levensjaar geen schulden meer hebt. U kunt vanaf 65 jaar geen bedragen meer opnemen en uw maandbedrag gaat omhoog.

Eerder extra aflossen

Ja, dat kan kosteloos. Ja, dat kan kosteloos.

Leeftijd

Vanaf 21 tot en met 68 jaar. Vanaf 21 tot en met 67 jaar.

Persoonlijke lening

Een Persoonlijke lening is een goede keuze als u vooraf weet wat uw aankoop gaat kosten en u alléén deze aankoop wilt financieren. Bijvoorbeeld een (nieuwe) auto, een renovatie en/of verbouwing, of een grote vakantie.

Offerte Persoonlijke lening

Flex en Zeker lening

Op uw verlanglijstje staat een aantal wensen. U weet nog niet precies wat het gaat kosten, maar u weet wel dat u niet genoeg geld achter de hand hebt. Een Flex en Zeker lening komt dan goed van pas.

Offerte Flex en Zeker lening