Let op! Geld lenen kost geld

Wat is het verschil tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening?

Als u geld leent, doet u dat waarschijnlijk door een 'Persoonlijke lening' of een 'Flex en Zeker lening' af te sluiten. Kent u het verschil tussen beide producten? We leggen het u graag uit.

Het verschil tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening:

Wanneer u geld nodig hebt en een financiering aan wilt vragen is het belangrijk dat u de verschillen kent tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening. Op die manier kunt u beter afwegen of de financiering past bij uw situatie en bij het doel waarvoor u de financiering afsluit. Kijk ook bij 'Bewust geld lenen; waar moet u op letten?' voor meer informatie.

Onderstaande tabel helpt u de keuze te maken.

Persoonlijke lening

Flex en Zeker lening

Voor wie

Als u vooraf precies weet welk leenbedrag u nodig hebt. U weet vooraf precies wat de looptijd is en wat de totale kosten van de financiering zijn. Als u nog niet het exacte leenbedrag hebt bepaald, maar wel geld nodig of achter de hand wilt hebben. U bent zich ervan bewust dat de totale kosten en looptijd van het krediet kunnen veranderen.

Rente

Vaste rente, de rente staat vast voor de hele looptijd. De rente kan niet stijgen of dalen. Dit betekent dat de kosten vooraf bekend zijn. U betaalt rente over het geleende bedrag. Vaste rente, de rente staat vast voor de hele looptijd. De rente kan niet stijgen of dalen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Looptijd

Vaste looptijd, die vooraf wordt afgesproken. U weet dus exact wanneer de financiering is afgelost. Variabele looptijd. Als u bedragen opneemt of aflost, heeft dit invloed op de looptijd.

Maandbedrag

U betaalt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. U betaalt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat uit rente en aflossing. Het deel dat u elke maand betaalt aan aflossing dan wel rente kan veranderen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Geld opnemen

Geld opnemen is niet mogelijk. U kunt eenmaal afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Geld opnemen kan u in de eerste 24 maanden. Ook afgeloste bedragen kunt u in die periode weer opnieuw opnemen. De looptijd wordt hierdoor langer, waardoor de totale kosten van het krediet stijgen. Opnieuw opgenomen bedragen moet u ook weer aflossen.

Leenbedrag

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 10.000,- en € 60.000,-. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden van € 10.000,- tot en met € 60.000,-.

Eerder extra aflossen

Ja, dat kan kosteloos. Ja, dat kan kosteloos.

Oversluiten

U kunt u uw lening oversluiten naar een Persoonlijke lening. U kunt u uw lening oversluiten naar een Flex en Zeker lening.

Boetevrij aflossen

Gratis boetevrij extra geld aflossen. Gratis boetevrij extra geld aflossen.

Leeftijd

Vanaf 21 tot en met 69 jaar. Heeft u een leeftijd tussen de 70 en 80 jaar? Bekijk dan de Persoonlijke lening voor Senioren. Vanaf 21 tot en met 67 jaar.

Welke lening past bij mij?

Waarom een Persoonlijke lening?

Een Persoonlijke lening is een goede keuze als u vooraf weet wat uw aankoop gaat kosten en u alléén deze aankoop wilt financieren. Bijvoorbeeld bij het geld lenen voor een (nieuwe) auto, een renovatie en/of verbouwing, of een grote vakantie. Met een Persoonlijke lening leent u eenmalig een vast bedrag, tegen een vaste rente, vaste looptijd en een vast maandbedrag. Wilt u geld lenen met een Persoonlijke lening? Klik dan op de onderstaande link om vrijblijvend een offerte op te vragen.

Offerte Persoonlijke lening

Waarom een Flex en Zeker lening?

Op uw verlanglijstje staan een aantal wensen. U weet nog niet precies wat het gaat kosten, maar u weet wel dat u niet genoeg geld achter de hand hebt. Een Flex en Zeker lening komt dan goed van pas. Met een Flex en Zeker lening kunt u tussentijds geld opnemen binnen het afgesproken kredietlimiet en afgeloste bedragen opnieuw opnemen tegen een vaste rente, vast maandbedrag en een variabele looptijd. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag binnen uw afgesproken kredietlimiet. Wilt u geld lenen met een Flex en Zeker lening? Klik dan op de onderstaande link om vrijblijvend een offerte op te vragen.

Offerte Flex en Zeker lening

Welke leningen kunt u oversluiten naar een Persoonlijke lening of Flex en Zeker lening?

 • Persoonlijke lening
 • Flex en Zeker lening
 • Doorlopend krediet
 • Creditcardschuld
 • Postorderkrediet
 • Roodstand bij uw bank

Daarom Directa.nl

 • Keuze tussen en Persoonlijke lening en Flex en Zeker lening
 • Altijd boetevrij extra geld aflossen
 • Rente vanaf 7,9%
 • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Altijd online inzicht in uw gegevens via onze website

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen