Let op! Geld lenen kost geld

Alle info over het lenen van geld

Met het afsluiten van een lening neemt u een besluit voor de langere termijn. U moet immers gedurende deze tijd elke maand rente en aflossing betalen. Geld lenen is dus iets om goed over na te denken. Wat zijn de voor- en nadelen? Zijn er misschien alternatieven? Het komt erop neer dat áls u gaat lenen, deze lening goed moet zijn afgestemd op uw (toekomstige) situatie. 'Bewust geld lenen' noemen we dat.

Informatie over geld lenen – waar moet u op letten?

Als u een aankoop met spaargeld kunt betalen, hoeft u geen lening af te sluiten - en dus ook geen rente te betalen. Maar wat als u zónder voldoende spaargeld toch een nieuwe auto nodig hebt? Of voor onverwachte kosten komt te staan? Kunt of wilt u een uitgave niet uitstellen, dan kan een lening een passende oplossing bieden.

Komt u structureel geld tekort of hebt u betalingsachterstanden, zet dan eerst uw financiën goed op een rij voordat u gaat lenen. Bijvoorbeeld door een huishoudboekje bij te houden of een kredietoverzicht op te vragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Op www.nibud.nl vindt u meer tips. Vuistregel is dat u altijd maandelijks iets moet kunnen sparen om onvoorziene uitgaven op te vangen. Wilt u lenen om andere leningen af te lossen? Ook dan is het belangrijk dat u een goed inzicht hebt in uw inkomsten en uitgaven én een helder beeld hoe u het geleende bedrag gaat terugbetalen. Leningen samenvoegen en onderbrengen bij één partij is daarbij vaak een verstandige keuze. U bent dan meestal voordeliger uit.

Wanneer u inzicht hebt in uw financiën, kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen. Dit wordt ook wel uw leencapaciteit of maximale lening genoemd. Hoeveel u kunt lenen hangt af van verschillende factoren zoals uw persoonlijke en financiële situatie. Op Directa.nl rekent u eenvoudig uit hoeveel u maximaal bij Directa.nl kunt lenen. De indicatie is gebaseerd op een aantal basisgegeven. Bij uw definitieve aanvraag nemen wij nog extra gegevens mee (zoals bijvoorbeeld autokosten en pensioenpremie). Klik hier om te berekenen wat u kunt lenen.

De volgende stap is omde juiste lening te kiezen, die past bij uw doel. Er bestaan verschillende soorten leningen. Directa.nl biedt twee soorten leningen aan, namelijk: de Persoonlijke lening en de Flex en Zeker lening. Wilt u uw woning verbouwen? Dan is een Persoonlijke lening een goede oplossing, omdat hiervan bij een verbouwing de rente fiscaal aftrekbaar is. Zorg er, ongeacht uw leendoel, altijd voor dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van uw aankoop. Wilt u lenen met meer flexibiliteit? Dan is een Flex en Zeker lening een passende leenvorm. U spreekt een kredietlimiet af en tot dat bedrag mag u geld opnemen. Neemt u niets op, dan betaalt u niets. Neemt u (tussentijds) wel een bedrag op, dan betaalt u een vaste rente. Vaak is dit goedkoper dan roodstaan op uw betaalrekening. Lees hier meer over wat het verschil is tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening.

Bij Directa.nl kunt u ook uw huidige lening(en) oversluiten. Denk bijvoorbeeld aan een Persoonlijke lening, Doorlopend krediet of een Flex en Zeker lening. U kunt deze lening(en) oversluiten naar een Persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening. In sommige gevallen kunt u een hoop geld besparen door uw lening(en) over te sluiten tegen een lagere rente of vaste rente. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als uw een Doorlopend krediet met variabele rente oversluit naar een Persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening met een vaste rente.

Wanneer u een lening hebt gekozen kunt de lening aanvragen. Bij Directa.nl kan dit eenvoudig via 3 stappen online. Onder andere op basis van uw informatie en aangeleverde documenten, beoordelen onze acceptanten of de gevraagde lening verstrekt kan worden. Deze informatie ontvangt u wanneer wij de de aanvraag hebben beoordeeld. Wilt u een lening aanvragen? Klik dan hier.

U weet welke leenvorm het beste bij uw situatie past en u sluit een lening af. Blijf dan regelmatig controleren of u nog verantwoord leent, omdat uw persoonlijke situatie kan veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door een huishoudboekje bij te houden of een kredietoverzicht op te vragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Verantwoord lenen is van belang om financiële problemen te voorkomen. Hier leest u enkele tips over verantwoord lenen.

Waar kan ik geld lenen zonder gedoe?

Lenen zonder gedoe doet u bij Directa.nl. U wilt immers niet te maken krijgen met een lastige aanvraagprocedure of wekenlang wachten op uw lening. Bij Directa.nl vraag u eenvoudig online een lening aan en wanneer uw lening is goedgekeurd krijgt u deze binnen 1 werkdag uitbetaald. Dat u bij Directa.nl kunt lenen zonder gedoe is ook terug te zien in de hoge klantwaardering.

U krijgt van ons alle informatie over consumptief krediet die u nodig hebt. Als u voor ons kiest, sluit u de lening ook direct bij Directa.nl af. Geen tussenkomst van derde partijen, een adviseur of andere belanghebbenden. Directa.nl is gespecialiseerd in consumptief en wij werken execution only. U weet waarvoor u kiest en komt niet voor verrassingen te staan. 

Wij van Directa.nl vinden het belangrijk dat wanneer u geld leent, dat u dit bewust en verantwoord doet. Verantwoord lenen doet u bij Directa.nl. Op basis van uw persoonlijke en financiële situatie kijken wij nauwkeurig hoeveel u bij ons kunt lenen. Wilt u meer weten over Directa.nl? Lees hier meer over Directa.nl.