Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen

Geld lenen doet u niet elke dag. Daar denkt u goed over na. Staat uw besluit vast, dan is de aanvraag eenvoudig. Bij Directa.nl regelt u alles zelf online. U kiest het bedrag dat u nodig hebt en welke looptijd bij u past. Onze rentetarieven horen bij de aantrekkelijkste in de markt.

Belangrijk is dat u eerst goed nadenkt hoeveel u wilt lenen en waarvoor. Daarom vertellen wij u alles over online geld lenen en waar u rekening mee moet houden.

Kiest u een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet? Bekijk onze vergelijkingsmodule.

Mijn lening berekenenVeilig en slim lenen

Veilig en slim geld lenen

Directa.nl wil graag dat u op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Daarom hebben wij enkele tips voor veilig en slim geld lenen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie
Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

U wilt graag een lening aanvragen, maar hoe werkt het en wat gebeurt er nadat u een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd? Leendert is financieel expert bij Directa.nl en legt u graag uit. 

Meer informatie

Kan ik boetevrij aflossen?

Wilt u eerder aflossen? Bij sommige kredietverstrekkers moet er dan boeterente betaald worden. Niet bij Directa.nl. U kunt bij ons altijd eerder aflossen, zonder dat u extra kosten hebt. Extra aflossen heeft een belangrijk voordeel: uw schuld daalt waardoor uw lening eerder is afbetaald. Dit geldt zowel voor een Persoonlijke lening als een Doorlopend krediet.

Uw voordelen van boetevrij aflossen:

 • U betaalt minder lang rente.
 • De totale schuld van uw lening wordt lager, de totale kosten worden minder.
 • De looptijd van uw lening wordt korter; u bent dus eerder van uw lening af.

Hoe kan ik boetevrij aflossen?

Bij Directa.nl mag u op elk moment kosteloos aflossen. Hebt u een financiële meevaller of gaat u er in de toekomst bijvoorbeeld met uw salaris op vooruit? Dan mag u ook structureel extra aflossen door uw maandbedrag te verhogen. Kunt u uw lening zelfs volledig eerder afbetalen? Zeker doen!

Stel u hebt een extra aflossing gedaan. Dan bent u eerder klaar met aflossen van uw lening dan afgesproken. En omdat de looptijd van uw lening korter wordt, worden de totale kosten van uw lening lager. Het maandbedrag van uw lening verandert niet. Alleen de looptijd wordt korter.


Boetevrij aflossen: lees hier meer

In 7 stappen uw lening oversluiten naar Directa.nl

Stap 1: Kies uw lening

Waarheen wilt u oversluiten: naar een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet?

Stap 2: Bereken uw lening

Kies het gewenste leenbedrag, bij een Persoonlijke lening de looptijd en bij een Doorlopend krediet het aflossingspercentage. Met de rekentool ziet u direct wat u in totaal betaalt voor uw lening bij Directa.nl. 

Stap 3: Vraag een vrijblijvende offerte aan

 • Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor het gewenste bedrag van de lening die u wilt oversluiten.
 • Geef bij de de keuze van het leendoel aan dat u uw bestaande lening wilt oversluiten.
 • Kijk of het oversluiten van uw lening naar Directa.nl in uw voordeel is. Let goed op de totale kosten van de lening, de rente en de looptijd.
 • U bent meestal goedkoper uit als de rente van uw nieuwe lening lager is, de resterende looptijd gelijk blijft of als deze korter wordt.

Stap 4: Ontvang uw offerte

Als het oversluiten van uw lening in uw situatie verantwoord en in uw voordeel is, ontvangt u binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte per e-mail.

Stap 5: Upload uw documenten

Gebruikmaken van ons aanbod? Upload dan via een persoonlijke beveiligde pagina uw documenten: de getekende offerte, een recent overzicht van de leningen die afgelost moeten worden en aanvullende gegevens. Als u dat wilt kunnen we nog samen telefonisch uw aanvraag doorlopen.

Stap 6: Ontvang de beoordeling

Wij beoordelen uw aanvraag. Gaan wij akkoord, dan regelen wij dat uw leningen bij andere kredietverstrekkers worden afgelost. Hebt u nog een extra bedrag opgegeven om bij te lenen, dan maken we dit bedrag ook aan u over.

Stap 7: Ervaar het gemak van onze oversluitservice

De oversluiting is geregeld. Uw oude lening is nu ondergebracht bij Directa.nl, wat u financieel voordeel oplevert.

Hierom geld lenen bij Directa.nl

Directa.nl geeft geen persoonlijk advies. Wij geven u zo volledig mogelijk informatie, zodat u zelf online een lening kunt afsluiten. Wij verstrekken alleen verantwoorde leningen. Daarom gaan wij bij elke aanvraag na of de lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Uw voordelen:

 • Lenen met lage rentes
 • Eerlijke partner die duidelijk en betrouwbaar is
 • Alles eenvoudig zelf online afhandelen
 • Vrijblijvend aanbod
 • Altijd boetevrij aflossen
 • Hoge klantwaardering

Directa.nl betekent betrouwbaar lenen

Directa.nl is expert op het gebied van online geld lenen. U sluit bij ons een passende en voordelige lening af. Wij staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).


Meer over Directa.nl

Alles over lenen A - Z

Alles over geld lenen A - Z

In dit 'leen-abc' leggen we alle begrippen uit die te maken hebben met geld lenen. U vindt ze handig op alfabetische volgorde.

Meer informatie
Verantwoord geld lenen – 9 tips

Verantwoord geld lenen – 9 tips

Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de langere termijn. Een lening kiest u dus niet zomaar. Directa.nl geeft u 9 tips over verantwoord geld lenen.

Meer informatie
Veilig en slim lenen

Veilig en slim geld lenen

Directa.nl wil graag dat u op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Daarom hebben wij enkele tips voor veilig en slim geld lenen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie
Verbouwing: persoonlijke lening sluiten of hypotheek verhogen?

Een Persoonlijke lening of hypotheek verhogen?

Verbouwingsplannen voor uw eigen woning? Kijk verder dan alleen uw hypotheek verhogen. Er is namelijk méér mogelijk. U leest het hier.

Meer informatie
img_lenen_auto

Geld lenen voor een auto

Een auto is vaak een dure aanschaf en wellicht hebt u het aankoopbedrag niet direct beschikbaar. Een Persoonlijke lening van Directa.nl kan u op weg helpen. U leest er hier meer over.

Meer informatie
Lening oversluiten?

Lening oversluiten?

Bent u benieuwd of uw lening goedkoper kan? Of wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van een lening oversluiten? U leest het hier.

Meer informatie
Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

U wilt graag een lening aanvragen, maar hoe werkt het en wat gebeurt er nadat u een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd? Leendert is financieel expert bij Directa.nl en legt u graag uit. 

Meer informatie
Boetevrij aflossen op uw lening: hoe werkt het?

Boetevrij aflossen. Hoe werkt het?

Bij Directa.nl mag u altijd eerder en kosteloos aflossen, zo veel en zo vaak als u wilt. We leggen u graag uit hoe boetevrij aflossen bij Directa.nl precies werkt.

Meer informatie