Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen

Geld lenen doet u niet elke dag. Daar denkt u goed over na. Staat uw besluit vast, dan is een lening aanvragen eenvoudig. Bij Directa.nl regelt u alles zelf online. Op basis van uw financiële situatie kiest u het bedrag dat u nodig hebt en welke looptijd en maandbedrag bij u past. Onze rentetarieven horen bij de aantrekkelijkste in de markt. Belangrijk is dat u eerst goed nadenkt hoeveel u wilt lenen en waarvoor. Daarom vertellen wij u alles over online geld lenen en waar u rekening mee moet houden.

Wat is voor u de beste lening? Kiest u een Persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening? Bereken hoeveel u kunt lenen via onze handige rekentool en gebruik vervolgens onze vergelijkingsmodule om de lening te vergelijken.

Mijn lening berekenen

Alles_over_geld_lenen

Alles over geld lenen A-Z

In dit 'leen-abc' leggen we alle begrippen uit die te maken hebben met geld lenen. U vindt ze handig op alfabetische volgorde.

Meer informatie
Verantwoord_geld_lenen_9_tips

Verantwoord geld lenen – 8 tips

Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de langere termijn. Een lening kiest u dus niet zomaar. Directa.nl geeft u 8 tips over verantwoord geld lenen.

Meer informatie
Veilig_en_slim_geld_lenen

Veilig en slim lenen van geld

Directa.nl wil graag dat u op een verantwoorde manier geld kunt lenen. Daarom hebben wij enkele tips voor veilig en slim geld lenen voor u op een rijtje gezet.

Meer informatie
Geld_lenen_voor_verbouwing

Een Persoonlijke lening of hypotheek verhogen?

Verbouwingsplannen voor uw eigen woning? Kijk verder dan alleen uw hypotheek verhogen. Er is namelijk méér mogelijk. U leest het hier.

Meer informatie
geld_lenen_auto

Geld lenen voor een auto

Lening aanvragen voor een auto? Een auto is vaak een dure aanschaf en wellicht hebt u het aankoopbedrag niet direct beschikbaar. Een Persoonlijke lening van Directa.nl kan u op weg helpen. U leest er hier meer over.

Meer informatie
geld_lenen_krediet_oversluiten

Krediet oversluiten?

Bent u benieuwd of uw lening goedkoper kan tegen een lagere rente? Of wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van een lening oversluiten? U leest het hier.

Meer informatie
Geld_lenen_hoe_werkt_het_aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van een krediet?

U wilt graag een lening aanvragen, maar hoe werkt het en wat gebeurt er nadat u een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd? Leendert is financieel expert bij Directa.nl en legt u graag uit. 

Meer informatie
Boetevrij_aflossen_bij_geld_lenen

Boetevrij aflossen. Hoe werkt het?

Bij Directa.nl mag u altijd eerder en zonder extra kosten aflossen, zo veel en zo vaak als u wilt. Hierdoor betaalt u minder en minder lang rente. We leggen u graag uit hoe boetevrij aflossen bij Directa.nl precies werkt.

Meer informatie

Boetevrij aflossen

Bij Directa.nl mag u op elk moment kosteloos aflossen. Dit geldt zowel voor een Persoonlijke lening als voor een Flex en Zeker lening. Hebt u een financiële meevaller of gaat u er in de toekomst bijvoorbeeld met uw salaris op vooruit? Dan mag u ook structureel extra aflossen door uw maandbedrag te verhogen. Kunt u uw lening zelfs volledig eerder afbetalen? Zeker doen! U betaalt hierdoor minder lang rente.

Stel u hebt een extra aflossing gedaan. Dan bent u eerder klaar met aflossen van uw lening dan afgesproken. En omdat de looptijd van uw lening korter wordt, worden de totale kosten van uw lening lager. Het maandbedrag van uw lening verandert niet. Alleen de looptijd wordt korter.

Boetevrij aflossen: lees hier meer

Voordelen van boetevrij aflossen?

Wilt u eerder aflossen? Bij sommige kredietverstrekkers moet er dan boeterente betaald worden. Niet bij Directa.nl. U kunt bij ons altijd eerder aflossen, zonder dat u extra kosten hebt. Extra aflossen heeft een belangrijk voordeel: uw schuld daalt waardoor uw lening eerder is afbetaald. Dit is altijd gunstig voor uw financiële situatie. Dit geldt zowel voor een Persoonlijke lening als een Flex en Zeker lening.

Uw voordelen van boetevrij aflossen:

 • U betaalt minder lang rente.
 • De totale schuld van uw lening wordt lager, de totale kosten worden minder.
 • De looptijd van uw lening wordt korter; u bent dus eerder van uw lening af.

Waarvoor kunt u geld lenen?

Vaak wordt een consumptief krediet gebruikt om een auto aan te schaffen, een verbouwing te betalen of een andere grote aankoop te bekostigen. Maar er zijn veel bestedingsdoelen voor een lening, zoals:

 • voertuigen: auto, motor, caravan, boot
 • oversluiten lopende lening
 • verbouwing huis: dakkapel, keuken, isoleren, zonnepanelen
 • Lening voor renovatie
 • inrichting huis of tuin: meubels, nieuwe tuin
 • aanschaf huis
 • restschuld hypotheek
 • vakantiehuis of 2e huis
 • computer, elektronica, witgoed
 • andere grote aankopen

Bedenk goed waarvoor u gaat lenen en kijk welke lening het beste bij past. U kunt kiezen tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening. Kijk hier waarvoor u kunt lenen en bereken uw mogelijkheden.

Wanneer kunt u een lening afsluiten?

Uw persoonlijke en financiële situatie bepaalt of u geld kunt lenen. Daarom vragen wij u onder meer:

 • Wat is uw leeftijd? U kunt lenen vanaf 21 jaar tot en met 67 jaar voor een Flex en Zeker lening en tot en met 69 jaar voor een Persoonlijke lening.
 • Wat zijn uw inkomsten? Hebt u loon, pensioen of een uitkering? Een tijdelijk contract?
 • Welke uitgaven hebt u? Hebt u een hypotheek, betaalt u huur?
 • Hoe is uw woonsituatie? Alleen of samenwonend? Zijn er kinderen?
 • Lopen er andere leningen? Wij doen een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
 • Hebt u andere financiële verplichtingen, zoals alimentatie?

Wij vragen dit niet zomaar. Het is in uw en ons belang dat de lening bij u past en verantwoord is in uw persoonlijke situatie. Op die manier is een lening geen last, maar een middel om uw doel te realiseren. Bereken hoeveel u kunt lenen via onze rekentool.

Waar kan ik direct geld lenen?

Bij Directa.nl kunt u direct geld lenen zonder tussenkomst van andere partijen. Bereken hoeveel u kunt lenen via de rekentool. U vraagt vervolgens in 3 stappen eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. U kunt bij Directa.nl kiezen tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening.

Het verantwoord lenen van geld is vooruitkijken

Stel uzelf de volgende vragen voordat u een lening afsluit:

 • Wat is de rente voor een lening?
 • Wat zijn mijn totale kosten voor een lening?
 • Wat ga ik per maand betalen?
 • Kan ik dit nu en in de toekomst opbrengen?

In een paar jaar tijd kan er veel gebeuren. De geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan. Dit zijn veranderingen die invloed hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk vooruit als u een lening afsluit. Sluit u een lening af met een looptijd van zes jaar dan moet u zeker weten dat u tegen die tijd dezelfde financiële lasten kunt dragen. Hoe dan ook neemt u bij veranderingen altijd contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Uw krediet oversluiten naar Directa.nl kan in slechts 7 stappen!

Wilt u uw lopende lening oversluiten tegen een lagere rente? Dit kan bij Directa.nl naar een Persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening. U vergelijkt de leningen via bovenstaande tabel.

Kies het gewenste leenbedrag, bij een Persoonlijke lening de looptijd en bij een Flex en Zeker lening het aflossingspercentage. Voor beide leningen is de maximale looptijd 120 maanden (10 jaar). Met de rekentool ziet u direct wat u in totaal betaalt voor uw nieuwe lening bij Directa.nl en of u een lagere rente betaalt.

 • Vraag via onze website een vrijblijvende offerte aan voor het gewenste bedrag van de lening die u wilt oversluiten. Op deze manier kunt u de nieuwe lening vergelijken met de lening die u wilt oversluiten.
 • Geef bij de keuze van het leendoel aan dat u uw bestaande lening wilt oversluiten.
 • Kijk of het oversluiten van uw lening naar Directa.nl in uw voordeel is. Let goed op de totale kosten van de nieuwe lening, de rente en de looptijd. Dit vindt u terug op uw vrijblijvende offerte.
 • U bent meestal goedkoper uit met uw nieuwe lening als de rente lager is, de resterende looptijd gelijk blijft of als deze korter wordt.

Als het oversluiten van uw lening in uw situatie verantwoord en in uw voordeel is ontvangt u binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte per e-mail.

Gebruikmaken van ons aanbod? Upload dan via een persoonlijke beveiligde pagina uw documenten: de getekende offerte, een recent overzicht van de leningen die afgelost moeten worden en aanvullende gegevens. Als u dat wilt kunnen we nog samen telefonisch uw aanvraag doorlopen.

Wij beoordelen uw aanvraag. Gaan wij akkoord, dan regelen wij dat uw leningen bij andere kredietverstrekkers worden afgelost. Hebt u nog een extra bedrag opgegeven om bij te lenen, dan maken we dit bedrag ook aan u over.

De oversluiting is geregeld. Uw lopende lening is nu ondergebracht bij Directa.nl, wat u financieel voordeel oplevert.

Daarom geld lenen Directa.nl

Directa.nl geeft geen persoonlijk advies. Wij geven u zo volledig mogelijk informatie, zodat u zelf online een lening kunt afsluiten. Wij verstrekken alleen verantwoorde leningen. Daarom gaan wij bij elke aanvraag na of de lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Uw voordelen:

 • Geld lenen vanaf 7,3% rente
 • Altijd een vaste rente
 • Eerlijke partner die duidelijk en betrouwbaar is
 • Alles eenvoudig zelf via onze website afhandelen
 • Altijd boetevrij aflossen

Directa.nl betekent betrouwbaar lenen

Lening aanvragen? Directa.nl is expert op het gebied van online geld lenen. U sluit bij ons een passende en voordelige lening af.

Wij staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). U leest meer over Directa.nl op onze website.

Meer over Directa.nl