Let op! Geld lenen kost geld

Lening oversluiten

Wilt u voordeliger lenen door het oversluiten van uw bestaande leningen naar een nieuwe lening? Of wilt u weten hoeveel u bespaart door uw dure leningen over te sluiten en samen te voegen tot één voordelige lening? Met de scherpe rentes van Directa.nl kunt u geld besparen. En met de gratis oversluitservice van Directa.nl is het oversluiten van uw lening eenvoudig en zo geregeld. 

Hieronder kunt u gemakkelijk in enkele stappen berekenen hoeveel u kunt besparen door uw lening over te sluiten. Vul bij leenbedrag het bedrag in wat u wilt oversluiten. De kosten van de lening worden direct getoond. De gewenste lening berekend en wilt u geld lenen bij Directa.nl? Vraag dan online een vrijblijvende offerte aan. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om bijvoorbeeld samen uw financiële situatie of persoonlijke situatie door te nemen.

Uw lening gratis oversluiten. Berekenen uw voordeel:

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

Wat voor lening wilt u afsluiten?

721 Met een Flex en Zeker lening leent u tegen een vaste rente en kunt tussentijds (in de eerste 24 maanden) geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Met een Persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente en ontvangt u het volledige geldbedrag op uw rekening.
Offerte is vrijblijvend.

Veelgestelde vragen bij het oversluiten van een lening:

Vaak betaalt u te veel als u bij meerdere partijen leningen hebt lopen. Bijvoorbeeld als u rood staat bij de bank of als u op krediet koopt bij postorderbedrijven. Sluit uw verschillende leningen over naar één voordelige lening bij Directa.nl. Zo kunt u moeiteloos honderden euro's per jaar besparen.

 • U bespaart geld, want één lening kost minder dan diverse kleine leningen.
 • U betaalt één overzichtelijk bedrag per maand. U weet dus precies hoeveel u betaalt en wat u aflost.
 • U hebt u in één oogopslag inzicht in uw financiën in Mijn Directa.nl
 • nl regelt het oversluiten voor u, gratis en in uw voordeel.

Ontdek hoeveel u kunt besparen door uw lening over te sluiten!

Door meerdere leningen over te sluiten naar één overzichtelijke lening kunt u veel geld besparen omdat u vaak kunt lenen tegen een lagere rente. Hoe zit bijvoorbeeld het oversluiten van Persoonlijke leningen of Doorlopende kredieten? Welke leningen u kunt oversluiten hebben we hieronder op een rij gezet:

 • Persoonlijke lening
 • Flex en Zeker lening
 • Doorlopend krediet
 • Creditcardschuld
 • Postorderkrediet
 • Roodstand bij uw bank

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten wanneer u meerdere leningen hebt en wilt oversluiten naar één voordelige lening. Wij hebben de belangrijkste punten voor het oversluiten van een lening voor u op een rij gezet:

1. Rente van uw lening

Een lagere rente zorgt voor lagere kosten. Voor kleine leningen betaalt u vaak een hogere rente dan grotere leningen. U kunt dus flink wat geld besparen door meerdere kleine leningen over te sluiten naar één voordelige lening met een lagere rente. Hierdoor is het voor u een stuk overzichtelijker en kunnen de maandlasten lager zijn. De rente zal een belangrijke factor zijn in het besparen op de maandlasten en/of totale kosten van de huidige lening. Let er wel op dat de resterende looptijd gelijk blijft. 

2. Kosten van uw lening

Kijk goed of er bij het oversluiten van uw leningen nog kosten en voorwaarden aan verbonden zijn bij de huidige kredietverstrekker(s). Dit geldt alleen voor Persoonlijke leningen. Een Flex en Zeker lening en Doorlopend krediet mag u namelijk altijd eerder boetevrij aflossen en oversluiten. Dit geldt ook voor een creditcardschuld of roodstand. Een Persoonlijke lening kunt u niet altijd boetevrij aflossen. Dat is afhankelijk van de kredietverstrekker. Als dit het geval is, bekijk en bereken dan goed of het voor u een voordeel oplevert. Het is dus belangrijk om te weten welke leningen u hebt lopen.

3. Looptijd van uw lening

Naast dat u kunt profiteren van een lagere rente bij het oversluiten van leningen, kunt u ook voordeel behalen door de looptijd van de nieuwe lening te verkorten. Een kortere looptijd leidt tot lagere totale kosten van de lening. U betaalt namelijk een minder lange periode rente. U lost dus sneller af, waardoor het bedrag waarover u rente betaalt ook sneller daalt. Een langere looptijd zorgt voor een lager maandbedrag, maar dit is wel duurder omdat u dus een langere periode rente betaald. Een lening met een korte looptijd is uiteindelijk voordeliger. Voor de Persoonlijke lening geldt een minimale looptijd van 24 maanden (2 jaar) en een maximale looptijd van 120 maanden (10 jaar). Voor de Flex en Zeker lening geldt er geen minimale looptijd. Dit is namelijk afhankelijk van uw opgenomen bedrag en het aflossingspercentage dat u kiest. De maximale looptijd van 120 maanden (10 jaar) is wel van toepassing op de Flex en Zeker lening.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Dit is een van de veelgestelde vragen bij Directa.nl. Bij uw lening oversluiten, lost u uw oude lening af, door een nieuwe lening af te sluiten met een lagere rente. U kiest bijvoorbeeld voor een Flex en Zeker lening met een bepaald aflossingspercentage of een Persoonlijke lening met een vaste looptijd. Daarnaast kunt u kiezen voor een lening die even hoog is als uw schuld of om nog een bedrag bij te lenen. Deze factoren samen bepalen de rente van de lening. Uiteindelijk zal blijken wat de totale kosten van de lening zijn en of u bespaart door uw lening over te sluiten. Oversluiten naar Directa.nl is gratis. Bovendien is overstappen eenvoudig én regelt Directa.nl alles voor u. In onderstaand stappenplan leest u hoe oversluiten van uw leningen bij Directa.nl werkt.

Stap 1: Kies en bereken lening

Voor kleine leningen betaalt u vaak een hogere rente dan grotere leningen. U kunt dus flink wat geld besparen door meerdere kleine leningen over te sluiten naar één voordelige lening met een lagere rente. Hierdoor is het voor u een stuk overzichtelijker en kunnen de maandlasten lager zijn. De rente zal een belangrijke factor zijn in het besparen op de maandlasten en/of totale kosten van de huidige lening. Let er wel op dat de resterende looptijd gelijk blijft. 

Stap 2: Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor het openstaande bedrag van uw lening(en) die u graag wilt oversluiten. Geef bij de aanvraag van de lening aan dat u uw huidige leningen wilt oversluiten. Bekijk vervolgens of het oversluiten van uw leningen naar Directa.nl in uw voordeel is. Let hierbij goed op de totale kosten van de lening, de rente en de looptijd. Als de rente van uw nieuwe lening lager is en de resterende looptijd gelijk blijft of korter wordt, dan bent u in veel gevallen goedkoper uit. 

Als het oversluiten van uw lening(en) in uw financiële situatie en persoonlijke situatie verantwoord en in uw voordeel is, ontvangt u binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte.

Stap 3: Upload uw documenten

Wilt u gebruik maken van het aanbod? Onderteken dan uw vrijblijvende offerte. Via een persoonlijke beveiligde pagina kunt de getekende offerte, een recent overzicht van uitstaande saldo van de lening(en) die afgelost moeten worden en aanvullende gegevens uploaden. Vervolgens kunnen we nog met u telefonisch contact opnemen om met u de aanvraag volledig te doorlopen.

Stap 4: Beoordeling en oversluitservice

Wij beoordelen uw aanvraag naar aanleiding van de door u aangeleverde documenten. Als de lening akkoord is, regelt de oversluitservice van Directa.nl dat het uitstaande saldo bij de (verschillende) kredietverstrekker(s) wordt afgelost. Hebt u nog een extra bedrag opgegeven om bij te lenen, dan maken we dit bedrag naar u over.

Uw dure leningen oversluiten naar één voordelige lening? Druk op lening aanvragen om uw lening te berekenen en aan te vragen.

Wilt u uw lening oversluiten? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen verborgen kosten of verassingen, maar heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Daarom Directa.nl

 • Uw lening volledig online aanvragen
 • Boetevrij extra aflossen
 • Rentes vanaf 7,3%
 • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen