Let op! Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen? Bereken het eenvoudig

De onderstaande rekentool van Directa.nl geeft u een indicatie van hoeveel u maximaal kunt lenen. Deze indicatie is gebaseerd op een aantal basis gegevens. Bij uw definitieve aanvraag nemen wij nog extra gegevens mee (zoals bijvoorbeeld autokosten en pensioenpremie) welke invloed hebben op uw maximaal leenbedrag. Directa.nl verstrekt alleen het gewenste leenbedrag als dat in uw situatie ook verantwoord is. U kunt aan onderstaande indicatie van uw maximale lening geen rechten ontlenen.

Vul uw gegevens in en bereken wat u kunt lenen:

i
i

Ontdek hoeveel u kunt lenen en leen bewust

U vraagt zich wellicht af: wat kan ik maximaal lenen? Als u een lening wilt afsluiten, kijk dan niet alleen naar hoeveel u maximaal kunt lenen. Denk goed na over hoeveel u écht nodig hebt, want geld lenen kost geld. U moet tijdens de hele looptijd van de lening namelijk rente en aflossing betalen. Het kan verleidelijk zijn dat u meer wilt lenen dan u nodig hebt, alleen duurt het aflossen van de lening langer en betaalt u meer rente. Hoeveel u leent is van invloed op de rente die u betaalt. Een lening is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting. Gebruik de indicatie van uw maximale lening vooral om een beeld te krijgen of de lening die u voor ogen hebt ook daadwerkelijk haalbaar is.

Kies voor een lening die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu én in de toekomst. Uw situatie kan namelijk veranderen. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan, zijn levensgebeurtenissen die impact hebben op uw persoonlijke en financiële situatie. Kijk dus niet alleen wat de lening u op dit moment kost, maar houdt ook rekening met de toekomst. In de toekomst moet u namelijk nog steeds aan dezelfde financiële verplichtingen kunnen voldoen. Houdt hier dus rekening mee ondanks dat u weet hoeveel geld u maximaal kunt lenen op basis van uw huidige situatie.

De 10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl hebben we hier voor u op een rij gezet.

Wat is verschil tussen wat kan ik lenen en hoeveel kan ik lenen?

Bij Directa.nl betekent ‘wat kan ik lenen’ hetzelfde als ‘hoeveel kan ik lenen’. Via de bovenstaande rekentool van Directa.nl rekent u eenvoudig uit hoeveel u maximaal bij Directa.nl kunt lenen. Dit wordt ook wel uw leencapaciteit of maximale lening genoemd. Hoeveel u kunt lenen hangt af van verschillende factoren zoals uw persoonlijke en financiële situatie. Directa.nl houdt bij deze berekening rekening met een aantal belangrijke factoren. Let op, deze berekening is een inschatting. Pas wanneer u een offerte aanvraagt zal Directa.nl meer informatie uitvragen om deze leencapaciteit nog specifieker te bepalen. Dit alles doet Directa.nl om overkreditering te voorkomen en een verantwoordelijke lening te verstrekken voor uw situatie. Klik hier om uw lening te berekenen en een vrijblijvende offerte op te vragen.

Welke lening past bij mijn situatie?

De keuze voor de soort lening, een Persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening, is afhankelijk van uw situatie, waar u het geld voor wilt lenen (bestedingsdoel) en hoeveel u nodig hebt.

Een Persoonlijke lening is geschikt wanneer u het geld in één keer wilt besteden, bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of keuken. Het gaat bij een Persoonlijke lening om één vast bedrag. Het gewenste leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort en u betaalt een vast bedrag per maand (bestaande uit rente en aflossing) terug. De rente van een Persoonlijke lening staat ook vast. Dat wil zeggen dat de rente niet verandert tijdens de duur (ook wel aangegeven als looptijd) van de lening. En de looptijd bij een Persoonlijke lening staat ook vast. U weet precies wanneer u de lening hebt afgelost.

Bij een Flex en Zeker lening spreekt u een leenbedrag (kredietlimiet) af. U kunt in de eerste 24 maanden naar eigen inzicht tot dit bedrag geld opnemen en aflossen. U kunt het kredietlimiet in één keer of in delen opnemen. U betaalt alleen rente over het bedrag wat u hebt opgenomen. De rente is vast en de looptijd is variabel. De looptijd is echter niet langer dan 120 maanden. Een geldopname kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat u de lening hebt afgelost.

Als u een lening af kunt sluiten is het goed om u te verdiepen in verschillen. Dit overzicht kan u helpen bij het maken van uw keuze. U vindt er een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen een Persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening.

Daarom Directa.nl

  • Rentes vanaf 7,3%
  • Hoge klantwaardering
  • Extra aflossingen zijn boetevrij
  • Bereken online: hoeveel kan ik lenen?
  • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
  • Altijd online inzicht in uw lening en gegevens

Klanten die bij ons lenen beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen