Let op! Geld lenen kost geld

Veelgestelde vragen

Administratie Beveiliging & phishing

Directa.nl heeft uw persoonlijke gegevens goed beveiligd opgeslagen. Het kan echter voorkomen dat fraudeurs proberen uw gegevens te achterhalen. Ze doen dit bijvoorbeeld door u een e-mail te sturen of een pop-up te tonen als u inlogt. Meestal vragen ze dan uw rekeningnummer of wachtwoord bij Directa.nl. Dit wordt ook wel phishing genoemd. Wees voorzichtig en vul deze gegevens nooit in!
 
Bij phishing doen criminelen zich voor als een betrouwbare onderneming. Via een e-mail of een nagebouwde internetsite vragen ze uw persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. Ontvangt u een e-mail of krijgt u een internetsite in beeld die u niet vertrouwt? Open dan de eventuele bijlagen niet. Klik ook geen hyperlinks aan. Maak een kopie en stuur deze naar onze afdeling fraude. Wij zoeken dit dan verder voor u uit.

Belangrijk: laat uw e-mailadres niet slingeren.

Fraudeurs vissen continue naar uw persoonlijke gegevens. Laat daarom niet overal zomaar uw e-mailadres achter. Natuurlijk kunt u uw e-mailadres best opgeven voor een nieuwsbrief, maar ga hier wel voorzichtig mee om. En nog een goede tip: maak een apart e-mailadres aan voor al uw geldzaken. Komt er dan een mail binnen van uw creditcardmaatschappij of bank op een ander e-mailadres dan weet u zeker dat er sprake is van phishing.

Hoe herkent u een valse e-mail?

  • Geen persoonlijke aanhef in de e-mail
  • Het verzendadres van de e-mail is niet van @directa.nl of @e.directa.nl
  • De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan https://www.directa.nl
  • Medewerkers van Qander vragen nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, creditcardnummer en/of pincode. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook.

Gouden regel inloggen voor Mijn Directa.nl

Bij veilig gebruik van Mijn Directa.nl hoort een zorgvuldige manier van inloggen. Onthoud daarom de gouden regel. U typt zelf het webadres www.directa.nl in en logt daar in op Mijn Directa.nl met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens zijn strikt persoonlijk. Houd altijd uw inloggegevens geheim.

Terug naar overzicht

Andere vragen in Administratie