Let op! Geld lenen kost geld

Auto lening - Geld lenen voor een auto

Wilt u geld lenen voor een nieuwe auto of tweedehands auto? Bij Directa.nl kunt u een autofinanciering volledig online afsluiten tegen een lage rente en duidelijke voorwaarden. Bereken met onderstaande rekentool hoeveel een autolening bij Directa.nl kost. U ziet in één oogopslag welk bedrag u per maand voor een autolening betaalt en wat de totale kosten van de autofinanciering zijn.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

721

Persoonlijke lening i

Het maximaal leenbedrag voor een Persoonlijke lening is .

Maandbedrag: i
Looptijd: i
Rentepercentage: i
Jaarlijks kostenpercentage:
Totaal door u te betalen:
 Hoe is deze rente berekend?
Offerte is vrijblijvend.

Een auto lening, dit moet u weten:

Het bedrag dat u mag lenen voor een auto is afhankelijk van uw leencapaciteit. Uw leencapaciteit is het bedrag wat u maximaal mag lenen bij een kredietverstrekker. Het is dus van belang om uw leencapaciteit te berekenen om vast te stellen hoeveel u mag lenen voor het financieren van een tweedehands of nieuwe auto. Klik op “bereken mijn leencapaciteit” om uw te berekenen hoeveel u kunt financieren bij Directa.nl.

Wij vinden het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor een financiering als u een auto koopt. Om uw nieuwe of tweedehands auto te financieren kunt u bij Directa.nl kiezen voor een Persoonlijke lening. Met een Persoonlijke lening van Directa.nl kiest u voor een financiering met zekerheid. U weet precies wat de kosten van de rente zijn en wanneer u de lening hebt afgelost. Zo voorkomt u dat u teveel en onnodig lang leent voor uw toekomstige auto. Wilt u geld lenen voor een auto? Dan is een Persoonlijke lening een passende keuze.

Tijdens het berekenen en afsluiten van een Persoonlijke lening kiest u de looptijd, ofwel het aantal maanden waarin u de lening wilt terugbetalen. U weet dus vooraf wanneer de autolening is afgelost. Kiest u voor een kortere looptijd? Dan zijn de totale kosten van de rente van de lening lager. U betaalt namelijk minder lang rente dan wanneer u kiest voor een langere looptijd. Zorg er altijd voor dat de gekozen looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van uw auto. U wilt niet vastzitten aan een financiering nadat u de auto alweer hebt verkocht of als deze aan vervanging toe is. Wilt u geld lenen voor een auto? Kies dan voor een autofinanciering die afgestemd is op de levensduur van de auto.

Zekerheid met een auto lening

De rente staat voor de hele looptijd van de financiering vast. Dit betekent dat de totale kosten vooraf bekend zijn. Bij een Persoonlijke lening betaalt u ook iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. U kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Als u in de toekomst toch krediet wilt opnemen dan is een Flex en Zeker lening een optie. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u opnieuw opgenomen bedragen ook weer aflossen. De looptijd bij een Flex en Zeker lening staat dan ook niet vast. U weet dus niet precies wanneer u de lening hebt afgelost en is het onduidelijk of u deze hebt afgelost voordat uw auto vervangen moet worden. Daarom past een Persoonlijke lening beter bij het leendoel auto kopen. Hier leest u meer over wat een Persoonlijke lening precies is en wat de kenmerken zijn.

Tips bij geld lenen voor een auto

1. Auto financieren? Leen niet meer dan nodig

Leen alleen het bedrag dat u nodig hebt om de auto te financieren en niet meer. Welk bedrag u voor uw financiering nodig hebt is daarom belangrijk om vast te stellen voordat u de auto aankoopt. U betaalt namelijk rente over het bedrag wat u leent. Daarnaast daalt de waarde van uw auto. Een auto is niet een investering die u eenvoudig terugverdient. Bij geld lenen voor een auto is het dus belangrijk dat u alleen het bedrag leent dat u écht nodig hebt voor de aankoop van de auto.

2. Wees bewust van de totale kosten van een auto lening

Als u een auto koopt door middel van een financiering, focus dan niet alleen op het maandbedrag van de lening, maar kijk ook naar de totale kosten van de lening. Deze totale kosten worden bepaald door de rente. Bij een lage rente betaalt u vanzelfsprekend minder kosten dan bij een hoge rente. Wilt u uw auto financieren? Dan is het dus van belang dat u de totale kosten van uw krediet inzichtelijk maakt.

3. Bepaal de juiste looptijd van de lening

Focus niet alleen op het maandbedrag, maar kijk ook naar de totale kosten van de lening.

4. Totale kosten van tweedehands of nieuwe auto

Kijk niet alleen naar de maandlasten en totale kosten van een lening, maar ook wat u verder nog kwijt ben aan kosten voor een auto. Er komen namelijk nog een aantal kosten bij zoals brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Al deze kosten moet in uw budget passen. Houdt er ook rekening mee dat u met een tweedehands auto vaak meer onderhoudskosten betaalt dan bij een nieuwe auto.

5. Kijk of u boetevrij mag aflossen

Kunt u boetevrij extra aflossen? Bij sommige banken en kredietverstrekkers moet u extra kosten betalen voor het eerder extra aflossen. Bij Directa.nl is dat niet het geval. Bij Directa.nl mag u uw autolening altijd boetevrij aflossen. Dit kan zo vaak en zoveel u wilt. Bij Directa.nl is aflossen dus altijd kosteloos ongeacht welk bedrag u af wilt lossen.

Auto lening bij Directa.nl

Wilt u een autolening afsluiten voor de aankoop van een nieuwe auto of een tweedehands auto? Het liefste hebt u een autolening met een lage rente en goede en heldere voorwaarden, zoals boetevrij extra aflossen. Zo betaalt u niet teveel en weet u vooraf meteen hoe het zit. Een Persoonlijke lening van Directa.nl kan dan voor u een goede keuze zijn. Directa.nl is namelijk duidelijk.. We informeren u graag zo volledig mogelijk over wat lenen bij Directa.nl inhoudt en we helpen u om een verstandige beslissing te nemen. Directa.nl is eerlijk en helder over lenen: geen verborgen kosten maar wel duidelijke voorwaarden, een lage rente en altijd boetevrij aflossen. Lees hier de 10 voordelen van lenen bij Directa.nl. 

Hoe werkt een lening bij Directa.nl

Geld lenen bij Directa.nl gaat volledig online van berekenen tot en met het afsluiten.. Benieuwd hoe het aanvragen van een krediet bij Directa.nl precies werkt? Hier leggen we alles voor u uit.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Boetevrij extra aflossen
  • Lage rentes vanaf 7,3%
  • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt uw auto financieren, maar u wilt wel betrouwbaar en verantwoord lenen. Dan doet u dat bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen