Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Realiseer uw droom of maak uw doel waar. Met een Persoonlijke lening leent u precies het bedrag dat u nodig hebt tegen vaste afspraken. Alles wat u moet weten over een Persoonlijke lening leest u op deze pagina.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

721

Persoonlijke lening i

Het maximaal leenbedrag voor een Persoonlijke lening is .

Maandbedrag: i
Looptijd: i
Rentepercentage: i
Jaarlijks kostenpercentage:
Totaal door u te betalen:
 Hoe is deze rente berekend?
Offerte is vrijblijvend.

Persoonlijke lening aanvragen? Dit is goed om te weten!

Als u geld wilt lenen om eenmalig iets aan te kopen. U kiest met een Persoonlijke lening voor een vaste rente, een vast bedrag per maand en een vaste looptijd. Aan het einde van de looptijd is uw lening volledig afgelost.

Het is belangrijk dat u een passend product afsluit. Zorg ervoor dat de economische levensduur van uw product (uw leendoel) niet de looptijd van de lening overschrijdt anders is uw lening niet afgelost bij het einde van uw product. 

In de volgende tabel vindt u een richtlijn van passende product, duur en bestedingsdoel combinaties volgens Directa.nl. Directa.nl geeft geen advies, u als klant maakt zelf de keuze voor het product en de bij passende looptijd. U mag de Persoonlijke lening en Flex en Zeker lening altijd boetevrij aflossen.

Leendoel

Persoonlijke Lening

Flex en Zeker Lening

Minimale
looptijd

Maximale
looptijd

Aflossings-
percentage
1,5% of 2%

Aankoop of verbouwing woning

12 maanden

180 maanden

Ja

Anders, namelijk

12 maanden

180 maanden

Ja

Auto

12 maanden

96 maanden

Nee

Boot

12 maanden

180 maanden

Nee

Camper

12 maanden

180 maanden

Nee

Caravan

12 maanden

180 maanden

Nee

Computer / elektronica / witgoed

12 maanden

120 maanden

Nee

Extra financiële ruimte

12 maanden

120 maanden

Nee

Extra geld achter de hand

12 maanden

120 maanden

Ja

Inrichting huis / tuin

12 maanden

120 maanden

Ja

Motor

12 maanden

96 maanden

Nee

Overname of aflossing andere lening(en)

12 maanden

120 maanden

Ja

Verduurzamen woning

12 maanden

180 maanden

Nee

Vouwwagen

12 maanden

120 maanden

Nee

2e woning / recreatiewoning

12 maanden

180 maanden

Nee

Tijdens de gehele looptijd staat de rente bij een Persoonlijke lening vast. U betaalt zo elke maand hetzelfde bedrag, bestaande uit deel aflossing en deel rente. De rente van uw lening kan niet worden gewijzigd.

De looptijd staat vast. Dit zorgt ervoor dat u exact weet wanneer uw lening is afgelost. U kiest zelf voor het aantal maanden waarin u de lening wilt aflossen.

U betaalt een vast bedrag per maand om de lening af te lossen. De kosten van uw lening bestaan uit een deel aflossing en een deel rente.

U kunt het geld uitgeven waaraan u zelf wilt. Zo kunt u een lening berekenen voor een auto, motor of u kunt bijvoorbeeld geld lenen voor een verbouwing. Een Persoonlijke lening is geschikt voor een eenmalige uitgave waarvan u de kosten precies weet. U hebt met een Persoonlijke lening zekerheid. Deze heeft een vaste looptijd en een vaste rente die vooraf met u wordt afgesproken.

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen op uw lening als u hiervoor de financiële ruimte hebt. Met extra aflossingen maakt u de looptijd van uw lening korter en worden de totale kosten van uw lening lager. Bij boetevrij extra aflossen bent u onder aan de streep minder geld kwijt aan uw lening.

Bij Directa.nl kunt u een Persoonlijke lening afsluiten vanaf 21 tot en met 69 jaar. Bent u ouder dan 70 jaar? De Persoonlijke lening voor Senioren kunt u afsluiten als u een leeftijd heeft van 70 tot en met 80 jaar. Klik hier voor meer informatie over de Persoonlijke lening voor Senioren.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden kunt u tussen € 10.000,- en € 75.000,- lenen. Wij beoordelen op basis van uw gegevens of u voor een lening in aanmerking komt. Bij Directa.nl vinden wij het belangrijk dat uw lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie. Mocht uw financiële situatie in de toekomst veranderen, dan is het belangrijk dat u contact met ons opneemt. Als het nodig is kijken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw nieuwe financiële situatie.

Nee, u kunt eenmaal afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Dit is wel mogelijk bij een Flex en Zeker lening.

Als u bij ons een Persoonlijke lening afsluit en geld opneemt, zijn wij als financiële instelling verplicht om uw persoonlijke en financiële gegevens te controleren. Wij doen bijvoorbeeld een toetsing bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) in Tiel om zeker te zijn dat u niet meer leent dan verantwoord is in uw situatie. Het BKR verzameld en beheert alle kredietgegevens in Nederland. Wanneer u een nieuwe lening afsluit zal deze ook geregistreerd worden bij het BKR.

Waarvoor kan ik een lening afsluiten?

Waarvoor kunt u lenen? Denk bijvoorbeeld aan doelen als een auto, motor, caravan en andere grote aankopen. Houd wel rekening met de economische levensduur van uw aankoop. Sluit voor een product dat 5 jaar meegaat een krediet af voor vijf jaar of korter, anders betaalt u nog langer dan de levensduur van uw bestedingsdoel.

Weet u al precies hoeveel u wilt lenen? Dan is een Persoonlijke lening afsluiten een logische keuze. U hebt de zekerheid van een vaste rente en aflossing en de looptijd staat vast. Dit betekent een vast bedrag per maand. Wilt u meer weten over de kenmerken van een Persoonlijke lening en de verschillen met een Flex en Zeker lening? Bekijk hier de verschillen.

Een Persoonlijke lening in 100 seconden uitgelegd

Wat is een Persoonlijke lening? Voor wie is deze lening geschikt? Bekijk de video en beoordeel zelf of de Persoonlijke lening bij u past.

Bekijk onze voordelige minimale rentetarieven in het rekenvoorbeeld:

Krediet-
bedrag
Minimaal
maand-
bedrag
Minimale
vaste
debetrente
Minimale
jaarlijks
kosten-
percentage
Vaste
looptijd in
maanden
Minimale
totale prijs
van het
krediet
€ 5.000 € 91,09 9,80% 9,80% 72 maanden € 6.558,29
€ 10.000 € 174,43 8,10% 8,10% 72 maanden € 12.558,64
€ 15.000 € 256,21 7,30% 7,30% 72 maanden € 18.447,47
€ 20.000 € 341,62 7,30% 7,30% 72 maanden € 24.596,63
€ 25.000 € 430,41 7,60% 7,60% 72 maanden € 30.989,40
€ 50.000 € 860,82 7,60% 7,60% 72 maanden € 61.978,81
€ 75.000 € 1284,46 7,40% 7,40% 72 maanden € 92.480,80

*De Persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Looptijd en maandlasten staan vast. Het daadwerkelijke rentepercentage vindt u op uw offerte en hangt af van het gekozen leenbedrag en uw persoonlijke situatie. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Peildatum rente 07-05-2024. Voor elke kredietklasse geldt een maximale rente zoals in de tabel weergegeven (nu maximaal van 7,3% tot 15%). Tijdens de looptijd van uw Persoonlijke lening wordt de rente niet gewijzigd. Het jaarlijkse kostenpercentage van een Persoonlijke lening is gelijk aan de rente. Met uitzondering van de rente worden er geen extra kosten gerekend voor uw lening.

Hoeveel geld kan ik lenen bij een persoonlijke lening?

Met deze handige rekentool van Directa.nl berekent u wat de maximale hoogte van uw Persoonlijke lening kan zijn. U kunt hieraan geen rechten ontlenen, maar krijgt wel een indicatie van uw mogelijkheden. U leent bij Directa.nl alleen als dat in uw situatie ook verantwoord is.

Bereken uw leencapaciteit

Let op dat u bij het afsluiten van een krediet niet alleen kijkt naar welk bedrag u maximaal kunt lenen. Denk goed na over hoeveel u écht nodig hebt. Leen bewust en niet meer dan nodig. Op basis van onder andere uw persoonlijke situatie, aangeleverde stukken en een controle bij het BKR bepalen wij uw leencapaciteit.

Bereken de kosten van uw persoonlijke lening

Hoeveel rente betaalt u voor uw Persoonlijke lening bij Directa.nl? Dat hangt af van welk bedrag  u leent. De rente staat altijd vast en verandert niet. De looptijd staat ook vast. Hierdoor betaalt u een vast bedrag per maand. Bereken de rente van uw Persoonlijke lening en kijk meteen hoeveel u boetevrij kunt aflossen op uw lening.

Rente berekenen

Met een Persoonlijke lening betaalt u een vaste rente in combinatie met een vaste looptijd. U betaalt een vast bedrag iedere maand. U kunt bij Directa.nl boetevrij extra aflossen. Deze extra aflossingen zorgen ervoor dat u minder geld kwijt bent voor uw krediet.

Een persoonlijke lening aanvragen kunt u eenvoudig zelf bij Directa.nl

Bij Directa.nl hanteren we één rentepercentage dat voor iedereen gelijk is. Wij baseren onze rentes dus niet op uw individuele risico. De rente blijft over de hele leenperiode gelijk. Die garantie hebt u. Ook als de marktrente stijgt of daalt in de periode dat u een Persoonlijke lening hebt. Wel is het rentepercentage van een Persoonlijke lening afhankelijk van welk bedrag u leent. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Uw lening oversluiten

Interessant om even bij stil te staan: het oversluiten van een of meerdere leningen. U zet dan meerdere kleine bedragen om voor één overzichtelijk maandbedrag. Meestal bent u hierdoor minder geld kwijt. Laat ons de overstap gratis van uw lening voor u regelen.

Bereken uw besparing

Eerder afgesloten leningen zijn niet altijd in uw voordeel. Misschien betaalt u een te hoge rente, terwijl de rentes momenteel historisch laag zijn. Sluit uw krediet over naar een lagere rente. Uw voordelen:

 • U bespaart geld: één Persoonlijke lening afsluiten is vaak voordeliger dan verschillende kleine leningen.
 • U krijgt meer overzicht omdat u één bedrag iedere maand betaalt.
 • U hebt met Mijn Directa.nl altijd in één oogopslag inzicht in uw financiën.
 • U profiteert van onze gratis overstapservice.

Welke leningen kunt u oversluiten naar een Persoonlijke lening?

 • Persoonlijke lening
 • Flex en Zeker lening
 • Doorlopend krediet
 • Creditcardschuld
 • Postorderkrediet
 • Roodstand bij uw bank
Sabine Kiyoh review

Lening aangevraagd, documenten doorgegeven in handige upload-tool, en na nog wat aanvullende info kwam snel het akkoord en binnen een paar dagen het geleende bedrag op de rekening. Prettige service en vriendelijk persoonlijk contact.

Tips voor het oversluiten van uw lening

1. Kijk goed naar de rente

Kleinere leningen hebben vaak een hogere rente dan één grotere lening. Hebt u meerdere kleinere leningen met een hoge rente? Dan kan oversluiten naar één voordeligere lening interessant zijn zodat u minder geld kwijt bent. De rente is namelijk een belangrijk onderdeel om op de totale kosten of maandlasten te besparen. Is de nieuwe rente lager en blijft de resterende looptijd gelijk of wordt deze korter, dan kan oversluiten gunstig zijn.

2. Check of u boetevrij kunt aflossen

U kunt niet bij elke kredietverstrekker boetevrij extra aflossen. Controleer eerst in de voorwaarden van uw lening of er aan het oversluiten kosten verbonden zijn. Zo ja, bereken dan goed of oversluiten u voordeel oplevert. Het kan zijn dat u door het oversluiten minder geld kwijt bent.

3. Bekijk of de looptijd gunstig is voor u

Uw lening oversluiten kan voordelig zijn vanwege de lagere rente. U kunt ook de looptijd verkorten. Een kortere looptijd zorgt ervoor dat de totale kosten van de lening lager zijn. U betaalt namelijk een kortere periode rente en lost dus sneller af.

Een lening aanvragen doe je zelf online bij Directa.nl!

Wilt u een Persoonlijke lening afsluiten? Dan hoeft u het huis niet uit. Regel alles zelf online. Directa.nl staat voor eerlijkheid en openheid. Wij informeren u zo volledig mogelijk. Bepaal of een Persoonlijke lening past bij uw leendoel en bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Meer over Directa.nl

Daarom Directa.nl

 • Rentes vanaf 7,3%
 • Boetevrij extra aflossen
 • Online lening berekenen en aanvragen
 • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Altijd online inzicht in uw lening en gegevens

Klanten die bij ons lenen beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen