Let op! Geld lenen kost geld

Over Directa.nl

U wilt een lening afsluiten om uw (droom)wens te realiseren. Maar een lening betekent ook financiële verantwoordelijkheid. U gaat een verplichting aan voor lange termijn. Directa.nl staat voor eerlijkheid en duidelijkheid. Daarom informeren we u zo volledig mogelijk voor u een lening afsluit. Wij bieden daarom kwalitatieve telefonische service. De lening daadwerkelijk afsluiten doet u zelf online.

Wie is Directa.nl?

We zijn al ruim 25 jaar een grote speler op het gebied van leningen. Wij verschaffen niet de eerste de beste lening aan u, maar passende en verantwoorde leningen. Dat kunnen we alleen doen door u alle informatie te bieden die wij in huis hebben. En wanneer we op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie. Pas dan kunt u een weloverwogen beslissing nemen. 

U weet altijd waar u aan toe bent met een lening van Directa.nl. Ten eerste omdat we u zo goed mogelijk informeren voordat u voor ons kiest. Maar ook omdat we duidelijk en transparant zijn over onze werkwijze wanneer u een lening bij ons afsluit. Vooraf stellen we een aantrekkelijke rente vast en komt u duidelijk te weten wanneer u begint met afbetalen. 

De 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl leest u hier.

U krijgt van ons alle informatie over leningen die u nodig hebt. Als u voor ons kiest, sluit u de lening ook direct bij Directa.nl af. Geen tussenkomst van derden partijen, een adviseur of andere belanghebbenden. Wij werken execution only. U weet waarvoor u kiest en komt niet voor verrassingen te staan. 

Betrouwbare partij

Directa Chenavari

Directa.nl is onderdeel van Qander Consumer Finance. Dit is een financiële dienstverlener in leningen. Wij zijn dus geen onderdeel van een bank. Dat is voor u een voordeel. De meeste banken hanteren namelijk een hogere rente voor een lening. Daarom bent u doorgaans voordeliger uit bij een financiële dienstverlener. 

Qander is onderdeel van Chenavari Investment Managers. En daarom Directa.nl ook. Deze partij is gespecialiseerd in vermogensbeheer op de Europese en Aziatische markt. Chenavari richt zich op investeringen in de volgende segmenten: kredietverstrekking, gestructureerde financieringen en illiquide mogelijkheden. 

Directa.nl is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Dit betekent dat wij een vergunning hebben om leningen te verstrekken en dat wij volgens de regels en gedragingen van het VFN handelen. 

“Wat een super service, in 3 dagen tijd het geld op de rekening. Wederom super tevreden over alles”

-Marianne, Etten-Leur

Meer reviews lees je hier.

Hoe werkt geld lenen bij Directa.nl

U kiest ervoor om bij ons een lening af te sluiten. En dan? U besluit welke leningsvorm het best bij uw doel past. Een Persoonlijke lening sluit goed aan wanneer u een vast bedrag in één keer wilt lenen. Wilt u flexibel geld opnemen, dan is een Doorlopend krediet misschien een betere keuze. Uw lening vraagt u online aan. Direct daarna ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. Daar hoeft u niet op te wachten.

Met de offerte zit u nog nergens aan vast. Pas als wij die getekend retour krijgen, is uw aanvraag voor de lening definitief. We hebben dan nog wat aanvullende documenten van u nodig. Nadat u alle documenten eenvoudig online heeft ingestuurd, beslissen wij definitief of we uw aanvraag goedkeuren. Wij willen zeker weten dat de lening bij uw situatie past en dat u deze kunt terugbetalen. Wij dubbelchecken voor uw eigen en voor onze zekerheid.

Uw aanvraag wordt altijd zo snel mogelijk beoordeeld. Vervolgens krijgt u bericht van ons. Is uw aanvraag geaccepteerd dan streven wij ernaar het bedrag binnen twee werkdagen op uw rekening te storten. U beschikt dan over het geld dat u aan uw doel kunt besteden. 

Altijd en overal inzicht in uw geldzaken

U wilt de controle hebben over uw lening en op elk gewenst moment zien wat de status hiervan is. Dat kan met Mijn Directa.nl, een veilige online omgeving op de website van Directa.nl. Zo hebt u alle informatie over uw lening altijd bij de hand. Mijn Directa.nl gebruikt u op elk apparaat. U checkt uw lening op uw telefoon, tablet of pc. Mijn Directa.nl is 24/7 voor u beschikbaar.

Verstandig geld lenen

Wanneer u een lening afsluit over een langere periode kan het zo zijn dat er in de tussentijd wat verandert in uw leven. Wij vinden het belangrijk dat uw lening altijd past bij uw persoonlijke en financiële situatie. Misschien krijgt u in de tussentijd een andere baan en kunt u daarom een groter maandbedrag aflossen. Dit doen we altijd in overleg om overkreditering te voorkomen. 

“Nadat mijn oog gevallen was op een auto en deze maar 7 dagen werd gereserveerd was het noodzaak zo snel mogelijk een Persoonlijke lening af te sluiten. Helaas bij andere leningverstrekkers slechte service ervaren, totdat ik met een medewerker van Directa in contact kwam! Wat een frisse wind, iemand die oprecht met je meedenkt en er alles aan doet om jouw situatie zo goed mogelijk te beoordelen. Alles was binnen no-time geregeld, de communicatie was helder, ik had nooit het gevoel dat welke vraag dan ook te veel was, en het geld stond nog sneller op de rekening dan verwacht. Directa bedankt!”

- Romana, Landgraaf

Meer reviews lees je hier.

Geld lenen bij Directa.nl

Ieder leendoel is anders. De een leent geld voor een nieuwe dakkapel, de ander voor een gloednieuwe motor. U wilt een lening die daarbij past. Daarom kunt u bij ons terecht voor verschillende leningen en wordt u behandeld als een unieke klant. Kies bij Directa.nl uit de volgende leningen:

Een Persoonlijke lening. Hierbij ontvangt u in één keer uw leenbedrag. Vooraf bepalen we dat bedrag, de rente en de looptijd. Maandelijks lost u een vast bedrag aan ons af. Een Persoonlijke lening biedt u meer zekerheid. U ontvangt uw bedrag in één keer, weet wat de vaste rente is en hoeveel u maandelijks moet terugbetalen. 

Bij een Persoonlijke lening kiest u een bedrag tussen de €5.000 en €60.000. Dit is een verantwoorde leenvorm wanneer u vooraf het benodigde bedrag weet. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe auto ter waarde van €9.750, dan komen daar meestal geen onverwachte kosten bij. Dit bedrag kunt u direct lenen en u weet hoeveel u maandelijks terugbetaalt aan rente en aflossing. 

De andere optie bij Directa.nl is het Doorlopend krediet. Bij deze lening spreekt u een maximaal leenbedrag af met Directa.nl. Dat is uw kredietlimiet. Bij Directa.nl kunt u deze lening afsluiten voor een bedrag tussen de €7.500 en €50.000. Dit bedrag hoeft u niet in één keer op te nemen. U  kunt de eerste 36 maanden van uw Doorlopend krediet bedragen flexibel opnemen.

U laat eindelijk die nieuwe keuken zetten. U hebt daar een bedrag van €7.500 voor nodig om de keukenboer in één keer te betalen. Misschien blijkt er tijdens het plaatsen van de keuken een lek te zijn. Deze reparatie zorgt voor extra, onvoorziene kosten. Met een Doorlopend krediet kunt u dat extra geld opnemen.

In de eerste 36 maanden kunt u flexibel geld opnemen. Ook hetgeen wat u al heeft afgelost. Zolang u maar onder de kredietlimiet blijft. Na de eerste 36 maanden kunt u geen geld meer opnemen maar gaat u aflossen met een maximale looptijd van 180 maanden. U lost maandelijks minimaal 1% van de kredietlimiet af. Maar meer mag natuurlijk altijd.

Bereken direct welk bedrag u kunt lenen:

Start de berekening

Directa.nl is aangesloten bij Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN)

Financiële dienstverleners hebben een vergunning nodig om hun diensten uit te mogen voeren op de Nederlandse markt. Directa.nl staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en hebben wij een vergunning (vergunningnummer 12011145) voor het aanbieden en verstrekken van krediet. Daarnaast is Directa.nl aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Directa.nl moet zich houden aan VFN-gedragscode: het bieden van heldere informatie, voorwaarden en het verstrekken van verantwoorde leningen aan consumenten.

Directa.nl gaat vertrouwelijk om met uw persoonlijke gegevens

Directa.nl beschikt over het DDMA Privacy Waarborg. Wij respecteren de privacywetgeving en gaan wij zorgvuldig en transparant om met persoonsgegevens. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw privacy vindt u hier.


Directa.nl is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 16082749. Tevens is Directa.nl aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), onder vergunningnummer 12011145.