Let op! Geld lenen kost geld

Variabele rente Doorlopend krediet

De rente van een Doorlopend krediet is variabel. Een variabele rente betekent dat de rente tijdens de looptijd van de Doorlopend krediet kan stijgen of dalen. Stijgt de marktrente? Dan stijgt de rente van uw Doorlopend krediet mee. Maar daalt de marktrente in de periode dat u een Doorlopend krediet hebt? Dan daalt de rente van uw Doorlopend krediet ook.

De rente is ook afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag. Bij een Doorlopend krediet spreekt u een kredietlimiet met Directa.nl af en dat is het bedrag wat u maximaal kunt lenen. U kunt dit bedrag in één keer of in delen opnemen. U betaalt alleen rente over het opgenomen geldbedrag. 

Geld opnemen binnen uw kredietlimiet

U kunt alleen in de eerste 36 maanden vrij geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna moet u verplicht aflossen om binnen de maximale looptijd van 180 maanden te blijven. Daarnaast geldt dat als u vanaf 65 jaar geen bedragen meer kunt opnemen.  

Eén rentepercentage voor iedereen

Bij Directa.nl hanteren we één rentepercentage; voor iedereen geldt hetzelfde rentetarief. De rentes bij Directa.nl worden dus niet bepaald op het individuele risico van de klant. Bij Directa.nl hebt u 100% duidelijkheid over de rentes vooraf. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Benieuwd naar de rente van een Doorlopend krediet voor uw gewenste leenbedrag? Bereken hier de rente en de totale kosten van een Doorlopend krediet of bekijk hieronder de rentetarieven voor een Doorlopend krediet. 

Rentetarieven Doorlopend krediet

Een Doorlopend krediet heeft een variabele rente. Bekijk hieronder onze voordelige rentetarieven op leenbedragen en theoretische looptijden voor een Doorlopend krediet. Deze zijn naar de stand van 1 mei 2019. 

€ 5.000,- t/m € 9.999,- 6,0%
€ 10.000,- t/m € 14.999,- 5,5%
€ 15.000,- t/m € 24.999,- 5,5%
€ 25.000,- t/m € 34.999,- 5,5%
€ 35.000,- t/m € 50.000,- 5,5%

 

Voorbeeldberekeningen

Kredietbedrag

Variabele debetrente

Jaarlijks
kosten-
percentage
Theoretische
Looptijd
Maandbedrag

Totale prijs

van het krediet

€   5.000,- 6,0% 6,0% 58 maanden € 100 €   5.743,53
€   7.500,- 6,0% 6,0% 58 maanden € 150 €   8.615,29
€ 12.500,- 5,5% 5,5% 57 maanden € 250 € 14.179,93
€ 15.000,- 5,5% 5,5% 57 maanden € 300 € 17.015,91
€ 35.000,- 5,5% 5,5% 57 maanden € 700 € 39.703,79

Dit is een doorlopend geldkrediet. Andere bedragen behoren tot de mogelijkheden. Toetsing en registratie bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Bij het vaststellen van deze voorbeelden gaan wij er van uit dat het krediet  helemaal wordt opgenomen, er geen extra aflossingen of heropnames worden gedaan, er geen sprake is van rentewijzigingen en dat de termijnen zoals overeengekomen betaald worden.

Bij een aanvraag ontvangt u de toepasselijke standaardinformatie, deze is ook op Directa.nl beschikbaar. Directa.nl geeft geen advies. U moet zelf bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Op Directa.nl zijn de geldende algemene voorwaarden, privacy statement en disclaimer beschikbaar.

De theoretische looptijd, de totale prijs van het krediet en het jaarlijks kostenpercentage zijn gebaseerd op de volgende veronderstellingen:

  1. De rente en de kosten van de lening blijven de hele looptijd gelijk aan de rente en de kosten die staan vermeld in de kredietovereenkomst.
  2. Het hele krediet wordt opgenomen op het moment dat de kredietovereenkomst is aangegaan.
  3. Er worden tijdens de lening geen  heropnames en / of extra aflossingen gedaan.
  4. De maandelijkse termijn is 2% van de kredietlimiet en blijft de hele looptijd hetzelfde.
  5. De verplichtingen uit de kredietovereenkomst worden door de kredietnemer nagekomen.

Maximale looptijd

De maximale looptijd van een Doorlopend krediet is 180 maanden. Dit betekent dat u alleen in de eerste 36 maanden bedragen kunt opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna is opnemen niet meer mogelijk en moet u verplicht aflossen. Wij behouden ons het recht voor om tijdens de looptijd van een Doorlopend krediet de maandtermijn te verhogen, als blijkt dat u het krediet niet binnen de maximale termijn van 180 maanden aflost. U ontvangt hierover schriftelijk bericht. Een verhoogde maandtermijn overschrijdt nooit uw draagkracht. En komt u door de verhoogde maandtermijn toch onverwachts in de problemen, dan kijken we samen met u naar een passende oplossing. Voor het opnieuw vaststellen van uw draagkracht is het noodzakelijk dat u actuele documenten aanlevert.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 5,5%
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Lees hier de 10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl

Klanten beoordelen ons met een 8,8

Iedereen wil graag betrouwbaar en verantwoord lenen. Alles gebeurt bij Directa.nl dan ook verantwoord en zorgvuldig. Waarbij een snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. Via de onafhankelijke review website Kiyoh krijgt Directa.nl een dikke voldoende voor service. Dit cijfer is gebaseerd op meer dan 400 beoordelingen.

Lees hier alle klantervaringen