Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor zonnepanelen?

Is geld lenen voor zonnepanelen voor u verstandig?

Sluit u voor de aanschaf van zonnepanelen een lening af? De terugverdientijd voor uw zonnepanelen zullen dan langer zijn, dan wanneer u de zonnepanelen aanschaft met uw spaargeld. U betaalt immers rente over de lening.  Bereken dus goed wat de totale besparing is op uw energierekening en neem de rente die u betaalt hierin mee.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

721

Persoonlijke lening i

Het maximaal leenbedrag voor een Persoonlijke lening is .

Maandbedrag: i
Looptijd: i
Rentepercentage: i
Jaarlijks kostenpercentage:
Totaal door u te betalen:
 Hoe is deze rente berekend?
Offerte is vrijblijvend.

Lenen voor zonnepanelen bij Directa.nl

Bij Directa.nl kunt u een lening afsluiten voor zonnepanelen tegen een lage rente en duidelijke voorwaarden. U kunt kiezen uit een Flex en Zeker lening of een Persoonlijke lening. Een persoonlijke lening voor zonnepanelen is een verstandige keuze. U leent alleen het bedrag voor de aanschaf van de zonnepanelen en u weet precies wanneer u de lening voor uw zonnepanelen hebt afgelost. Zo voorkomt u dat u teveel en onnodig lang leent voor uw zonnepanelen. Bovendien is de rente van uw persoonlijke lening voor zonnepanelen aftrekbaar. De rente van een Flex en Zeker lening is namelijk niet aftrekbaar.

Online lenen voor uw zonnepanelen

Bij Directa.nl kunt u uw lening voor zonnepanelen volledig online afsluiten.  Geef in de rekentool aan hoeveel u wilt lenen voor uw zonnepanelen en bepaal vervolgens de looptijd van uw lening om uw maandbedrag te berekenen. Heeft u de gewenste lening voor uw zonnepanelen berekent? Vraag dan online een vrijblijvende offerte aan. Past de gewenste lening bij uw persoonlijke en financiële situatie? Dan ontvangt binnen 10 minuten een offerte. Als u akkoord gaat met de offerte, kunt u de getekende offerte en aanvullende documenten veilig uploaden in uw online persoonlijke omgeving. Vervolgens beoordeelt ons team van specialisten uw aanvraag. Is uw aanvraag akkoord? Dan ontvangt u binnen enkele werkdagen het geld voor uw zonnepanelen op uw bankrekening.

Stem de looptijd van de lening af op de levensduur van uw zonnepanelen

Tijdens het berekenen en afsluiten van een Persoonlijke lening kiest u de looptijd, ofwel het aantal maanden/jaren waarin u de lening wilt terugbetalen. U weet dus vooraf wanneer de lening voor uw zonnepanelen is afgelost. Kiest u voor een kortere looptijd? Dan zijn de totale kosten van de lening lager. U betaalt namelijk minder lang rente dan wanneer u kiest voor een langere looptijd. Zorg er altijd voor dat de gekozen looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van uw zonnepanelen. U wilt niet vastzitten aan een lening als uw zonnepanelen weer aan vervanging toe zijn.

Rente Persoonlijke lening voor uw zonnepanelen zijn aftrekbaar bij een koopwoning

U kunt een Persoonlijke lening voor zonnepanelen bij Directa.nl afsluiten. Hebt u een koopwoning? De rente die u betaalt voor een lening voor de zonnepanelen zijn dan aftrekbaar.  U hebt hierdoor een lagere maandlast. U kunt alleen de rente aftrekken als u een Persoonlijke lening afsluit voor het verbouwen of verbeteren van uw woning. De Belastingdienst ziet het plaatsen van zonnepanelen als een verbetering van uw koophuis.   

Geld verdienen met zonnepanelen?

Zonnepanelen wekken energie op. Hiermee voorziet u deels of helemaal in uw eigen energie. De opgewekte energie die u niet gebruikt, levert u weer terug aan het netwerk. Uw eigen opgewekte zonnestroom wordt aan het eind van het jaar weggestreept tegen de energie die u in dat jaar hebt verbruikt. Voor de teruggeleverde stroom ontvangt u dezelfde prijs als die u ervoor zou betalen. Uw energiemaatschappij verrekent dit met uw jaarverbruik op uw jaarrekening. Deze regeling heet ‘salderen’. Uw zonnestroom levert dus op deze manier geld op. Recent heeft de overheid deze salderingsregeling voor zonnepanelen verlengt tot 2023.

Is een lening voor zonnepanelen aftrekbaar?

Als u zonnepanelen aanschaft, kunt u de betaalde btw terugvragen aan de Belastingdienst. Door deze gunstige regeling bespaart u tot 21% op de aanschaf van uw installatie. Doordat u als zonnepanelenbezitter stroom levert aan het net, bent u een ‘kleine stroomproducent’. Dit maakt dat als je als eigenaar van zonnepanelen voor de belastingdienst een ondernemer bent.  Het terugvragen van btw kunt u zelf doen of laten doen door de zonnepanelen leverancier. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over btw teruggave voor zonnepanelen.

Extra aflossen door besparing op uw energiekosten en btw teruggave

Het geld dat u bespaart op uw energiekosten en btw teruggave, kunt u gebruiken om eerder af te lossen. Bij Directa.nl kunt u, altijd en zoveel als u wilt, boetevrij aflossen. Dit betekent dat er geen kosten verbonden zijn aan het vervroegd aflossen van uw lening voor zonnepanelen.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rentes vanaf 7,3%
  • Meer dan 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,9

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is.

Lees hier alle klantervaringen