Let op! Geld lenen kost geld

Lening berekenen

Bereken hieronder uw lening. Maak een keuze uit een Doorlopend krediet of Persoonlijke lening. Vraag uw offerte aan in drie eenvoudige stappen. U ontvangt binnen 10 minuten een vrijblijvende offerte. Na ondertekening van de offerte en het uploaden van uw documenten, ontvangt u bij een akkoord het geld binnen enkele werkdagen.

Maak uw berekening

Bereken in de rekentool hieronder uw lening. Kies tussen een Persoonlijke lening en Doorlopend krediet. Bent u tevreden met de uitkomst van de rekentool? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Hoeveel wilt u lenen?

Waarvoor wilt u lenen?

721

Wilt u tussentijds geld op kunnen nemen binnen uw kredietlimiet?

721

Met een Doorlopend krediet leent u tegen een variabele rente en kunt u tussentijds geld opnemen binnen uw kredietlimiet.

Met een Persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente en ontvangt u het volledige geldbedrag op uw rekening. U hebt geen mogelijkheid om extra geld op te nemen binnen uw lening.

Offerte is vrijblijvend.

De offerte 

U hebt de rekentool ingevuld en vervolgens bent u benieuwd naar een offerte voor een Persoonlijke lening en/of een Doorlopend krediet. Daar hoeft u geen weken geduld voor te hebben. Binnen 10 minuten ontvangt u de offerte in uw mailbox. U zit nog nergens aan vast. Pas als u deze ondertekend terugstuurt en de benodigde documenten uploadt gaan we voor u aan de slag. Als alles in orde is, ontvangt u het geld binnen enkele dagen op uw rekening.

“Lening op donderdag aangevraagd, vrijdag alles ingestuurd via duidelijke omgeving, maandag 16.30 uur akkoord ontvangen en dinsdag 07.00 uur geld op de rekening. Mooier dan dit wordt het niet.”

- Jim, Krimpenerwaard

Persoonlijke lening of Doorlopend krediet

U twijfelt tussen een Persoonlijke lening en een Doorlopend krediet. Daarom wilt u precies weten wat het verschil is. Om vervolgens de beste keuze voor uw situatie te maken. Wij vertellen u wat beide leningen inhouden en zetten de verschillen voor u op een rijtje.

Met een Persoonlijke lening neemt u in één keer eenmalig een bedrag op. Deze lening is een goede optie als u vooraf het benodigde bedrag weet, zoals bij een nieuwe auto of wasmachine. Het bedrag dat u leent, de looptijd en de rente staan vast. U weet dus vooraf precies wanneer u de lening moet hebben terugbetaald.

Lees alles over de Persoonlijke lening.

Bij een Doorlopend krediet kunt u uw leenbedrag in delen opnemen. Dat kan handig zijn als u bijvoorbeeld een verbouwing aan uw huis of tuin laat doen waarbij u een maandelijks bedrag nodig heeft. Of waarbij u het totaalbedrag vooraf niet zeker weet. En het geld dus niet in één keer wilt hebben.

Zowel de rente als de looptijd is variabel en staat dus niet vast. In de eerste 36 maanden kunt u tussentijds het afgeloste bedrag opnieuw opnemen. Zolang na de maximale looptijd van 15 jaar de volledige lening inclusief rente maar is terugbetaald.

Lees alles over het Doorlopend krediet.

De verschillen op een rij

Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Vaste Rente
Vaste looptijd
Vast maandbedrag
Boetevrij aflossen
Geld opnemen
  Alle kenmerken Persoonlijke Lening Alle kenmerken Doorlopend Krediet

Het stappenplan

We zetten de stappen die u bij Directa.nl doorloopt om een lening aan te vragen nog eens onder elkaar. Zo ziet u in één helder overzicht hoe u bij Directa.nl geld leent.

1. Bereken de lening met de rekentool

Bij Directa.nl sluit u uw lening online af. U vult zelf de rekentool in en maakt een keuze tussen Persoonlijke lening en Doorlopend krediet. Omdat u zelf de berekening uitvoert, weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor onvoorziene kosten te staan. Vul de rekentool zo vaak in als u wilt met ieder gewenst leenbedrag en looptijd. Pas als u tevreden bent met de berekening vraagt u vrijblijvend een offerte aan.

2. Vraag de offerte online aan

De vrijblijvende offerte die u van ons krijgt, baseren wij graag op uw situatie. Daar hebben we wat extra informatie voor nodig. Zoals uw persoonlijke en financiële gegevens. Daar gaan wij uiteraard vertrouwelijk mee om. Binnen 10 minuten nadat u de aanvraag hebt verzonden, ontvangt u van ons een e-mail waarin we vertellen of de door u aangevraagde lening verstandig is in uw situatie en de vrijblijvende offerte.

3. Verstuur extra documenten digitaal

Wanneer u akkoord gaat met de offerte, uploadt u deze in een online portaal. Inclusief de documenten die wij van u nodig hebben. Dat zijn bijvoorbeeld recente salarisstroken en een kopie van uw legitimatiebewijs. Die stuurt u naar ons in uw persoonlijke online beveiligde omgeving.

4. U ontvangt bericht van ons

Wij bekijken dan uw aanvraag nogmaals op basis van onze beoordelingscriteria. Nadat we alles hebben gecontroleerd en beoordeeld ontvangt u van ons bericht.

5. Bij akkoord ontvangt u het leenbedrag

Bij akkoord ontvangt u binnen enkele werkdagen het leenbedrag op uw bankrekening. U ontvangt van ons een e-mail met alle details van uw lening. En u krijgt toegang tot uw eigen online omgeving: MijnDirecta.nl

Kies een lening die toekomstproof is

Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook u niet. In 3 jaar kan er een hoop veranderen. Zo kunt u een kind krijgen of een andere baan, maar ook ontslag, echtscheiding of een schuldhulpverleningstraject kunnen impact hebben op uw financiële situatie. Wanneer u een lening afsluit, moet u rekening houden met wat er in het verschiet ligt. Er kunnen redelijkerwijs te voorziene omstandigheden zijn, die u bij de aanvraag al mee moet nemen. Meldt deze dan ook wanneer u een aanvraag doet. Een lening is een financiële verplichting die u voor een langere periode aangaat. Kies daarom verstandig. Ga voor een looptijd die passend is bij uw huidige situatie en leendoel, maar die ook verantwoord is als er wat verandert in uw leven.

Voordat u een lening afsluit, stel uzelf de volgende vragen:

  • Wat zijn de totale kosten van mijn lening?
  • Hoeveel ga ik per maand betalen voor mijn lening?
  • Kan ik dat bedrag op dit moment betalen?
  • Als in de toekomst mijn situatie verandert, kan ik het dan nog steeds betalen?

Denk goed na of het afsluiten van de lening een verstandige keuze is in uw huidige en toekomstige situatie.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Boetevrij extra aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 4,0%
  • Onze hoge klantwaardering

Klanten beoordelen ons met een 8,8

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. De onafhankelijke reviewsite Kiyoh beoordeelt onze service als zeer goed.

Lees hier alle klantervaringen