Let op! Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet

Een Doorlopend krediet is geschikt als u niet precies weet welk bedrag u nodig hebt. Ook is het een passende leenvorm wanneer u het geld niet in één keer wilt uitgeven. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Alles wat u moet weten over een Doorlopend krediet vindt u op deze pagina.

Hoeveel wilt u lenen? i

Waarvoor wilt u lenen?

Wat voor lening wilt u afsluiten?

721 Met een Doorlopend krediet leent u tegen een variabele rente en kunt u tussentijds geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Met een Persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente en ontvangt u het volledige geldbedrag op uw rekening.
Offerte is vrijblijvend.

Past een Doorlopend krediet bij mijn situatie?

Wat is een Doorlopend krediet? Een Doorlopend krediet kent een variabele rente, een variabele looptijd, een variabel maanbedrag en biedt de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Het opnemen van afgeloste bedragen is mogelijk in de eerste 36 maanden. Wilt u meer weten over de kenmerken van een Doorlopend krediet en de verschillen met een Persoonlijke lening?

Bekijk de verschillen

Goed om te weten:

 • Een Doorlopend krediet is geschikt als u niet precies weet welk bedrag u nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Ook is het een passende leenvorm wanneer u het geld niet in één keer wilt uitgeven. U spreekt met ons een kredietlimiet af. Dit is het bedrag dat u maximaal mag lenen. U neemt dit in één keer of in delen op.
 • Het kan verleidelijk zijn om afgeloste bedragen te blijven opnemen. Besef wel dat er een moment komt waarop u uw krediet volledig moet aflossen. Na 36 maanden is het opnemen van afgeloste bedragen niet meer mogelijk.

 • Bepaal voor uzelf wat uw exacte leendoel is. Houd vast aan dat doel en leen niet extra bij voor iets anders. Richt u ook op een aflossingsdatum, zo leent u nooit langer dan nodig is.

Bereken de kosten van een Doorlopend krediet

Bij een Doorlopend krediet kunnen de totale kosten van de lening variëren. Dat komt doordat het rentepercentage variabel is. Deze kan tijdens de looptijd stijgen of dalen. Neemt u tussentijds geld op, dan wordt de looptijd langer en stijgen de totale kosten van uw lening. U kunt altijd boetevrij extra aflossen.

Wij hanteren één rentepercentage dat voor iedereen geldt. Het individuele risico van onze klanten wordt dus niet meegenomen. Zo hebt u van tevoren 100% duidelijkheid. Benieuwd naar de rente en totale kosten van het Doorlopend krediet dat u kiest?

Bereken rente en kosten

Doorlopend krediet: veelgestelde vragen

Dat is een flexibele lening met een maximale looptijd van 180 maanden (15 jaar). Een Doorlopend krediet is een financiële buffer voor (on)verwachte uitgaven.

 • U kunt in de eerste 3 jaar flexibel bedragen opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna bent u verplicht om af te lossen.
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • De rente van een Doorlopend krediet is variabel: deze kan stijgen of dalen.

U kunt altijd boetevrij aflossen wat u hebt opgenomen.

Een Doorlopend krediet is geschikt voor uitgaven waarvan u de kosten niet precies kunt voorzien. U hebt zo de eerste 36 maanden (tot een afgesproken limiet) geld achter de hand.

Bij een Doorlopend krediet is de rente variabel. Tijdens de looptijd van de lening kan de rente zowel lager als hoger worden. U betaalt elke maand een vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing.

De looptijd van Doorlopend krediet is variabel. Deze hangt namelijk af van de bedragen die u opneemt en de rentestand van het moment. De looptijd kan echter niet langer zijn dan 180 maanden (15 jaar).

U betaalt elke maand een percentage van het afgesproken leenbedrag, uw kredietlimiet. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing en dit betaalt u alleen over het bedrag dat u hebt opgenomen. Het minimale bedrag dat u maandelijks kunt aflossen is 1% van het afgesproken leenbedrag. U kunt natuurlijk ook een hoger maandbedrag aflossen. Uw voordeel: uw lening is dan sneller afgelost en u betaalt minder rente.

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen als u hiervoor de financiële ruimte hebt. Met extra aflossingen maakt u de looptijd van uw lening korter en worden de totale kosten van uw lening lager.

Ja, dat kan in de eerste 36 maanden. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u de bedragen die u opnieuw hebt opgenomen ook weer aflossen. Als u vaker en meer geld leent, wordt uw schuld niet kleiner. U betaalt uw lening hiermee niet terug. Overweeg een alternatief: eerst sparen of een Persoonlijke lening.

Een Doorlopend krediet is voor mensen vanaf 21 jaar tot en met 64 jaar.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden kunt u een bedrag lenen tussen € 5.000,- en € 50.000,-. Leen bewust en laat u niet verleiden tot een hoger bedrag. Leen alleen wat u nodig hebt.

Uw Doorlopend krediet heeft een maximale looptijd van 180 maanden. U kunt alleen de eerste 36 maanden geld opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna moet u aflossen. De reden waarom wij dit doen is dat wij niet willen dat consumenten te lang aan een lening vastzitten.

Dan hebben wij het recht om uw maandtermijn tijdens de looptijd te verhogen. U krijgt hiervan schriftelijk bericht. Een verhoogde maandtermijn overschrijdt nooit uw draagkracht. Komt u toch onverwachts in de problemen, dan kijken we samen met u naar een passende oplossing. Wij hebben dan actuele documenten van u nodig om uw draagkracht opnieuw vast te stellen.

Als u bij ons een Doorlopend krediet afsluit en geld opneemt, zijn wij als financiële instelling verplicht om uw persoonlijke en financiële gegevens te controleren. Het is in uw eigen belang dat u niet meer leent dan verantwoord is in uw situatie.

Een Doorlopend krediet in 100 seconden uitgelegd

Wat is een Doorlopend krediet? Hoe werkt het en voor wie is het geschikt? Bekijk de video waarin u duidelijk uitleg krijgt.

Doorlopend krediet: onze rentetarieven

U hebt bij een Doorlopend krediet te maken met variabele rente. In de tabel ziet u onze rentetarieven op leenbedragen en theoretische looptijden. Hier gaan we uit van de rentestand van 23 februari 2021.

Kredietbedrag Variabele debetrente Jaarlijkskosten-percentage Theoretische looptijd Maandbedrag Totale prijs van het krediet
€ 5.000 6,7% 6,7% 59 maanden € 100 €   5.847,34
€ 7.500 6,7% 6,7% 59 maanden € 150 €   8.771,00
€ 10.000 6,1% 6,1% 58 maanden € 200 € 11.516,18
€ 15.000 4,7% 4,7% 56 maanden € 300 € 16.685,01
€ 25.000 4,6% 4,6% 56 maanden € 500 € 27.741,15
€ 35.000 4,6% 4,6% 56 maanden € 700 € 38.837,61


U kunt natuurlijk ook andere bedragen lenen. Uitgangspunten van deze voorbeelden:

 • Het krediet wordt helemaal opgenomen.
 • Er zijn geen extra aflossingen of heropnames.
 • Er zijn geen rentewijzigingen.
 • De termijnen worden volgens afspraak betaald.

Voor looptijd, totale prijs en kostenpercentage gelden deze uitgangspunten:

 • Rente en kosten volgens de kredietovereenkomst blijven de hele looptijd gelijk.
 • Het hele krediet wordt opgenomen op het moment dat de kredietovereenkomst is aangegaan.
 • Er zijn tijdens de lening geen heropnames of extra aflossingen.
 • De maandelijkse termijn is 2% van de kredietlimiet en blijft de hele looptijd gelijk.
 • De kredietnemer komt de verplichtingen uit de kredietovereenkomst na.

Snelle service en duidelijke stappen

“De aanvraag ging zeer soepel en het aanleveren van de benodigde documenten via de website was eenvoudig. Nadat ik een vraag had werd ik goed geholpen aan de telefoon. Het geld werd op de beloofde datum gestort.”

- Rutger, Hillegom (review van de Kiyoh-website)


Toetsing en registratie bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Bij het vaststellen van deze voorbeelden gaan wij ervan uit dat het krediet  helemaal wordt opgenomen, er geen extra aflossingen of heropnames worden gedaan, er geen sprake is van rentewijzigingen en dat de termijnen zoals overeengekomen betaald worden.

Bij een aanvraag ontvangt u de toepasselijke standaardinformatie, die ook op deze website beschikbaar is. Directa.nl geeft geen advies. U bepaalt zelf of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Op Directa.nl zijn de geldende algemene voorwaarden, privacyverklaring en disclaimer beschikbaar.

Onze spelregels voor een Doorlopend krediet

Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat wij allebei weten waar we aan toe zijn. Daarom hebben we deze spelregels voor een Doorlopend krediet opgesteld:

 1. Wij spreken een kredietlimiet met u af. U weet precies welk bedrag u maximaal kunt lenen.
 2. U neemt binnen de eerste 36 maanden uw leenbedrag op: in één keer of in delen.
 3. U betaalt alleen rente over geld dat u opneemt.
 4. Na 36 maanden gaat u verplicht aflossen. Zo blijft u binnen de maximale looptijd van 15 jaar.
 5. Wordt u 65 jaar? Dan kunt u geen bedragen meer opnemen.

Soepel

“Snel aangevraagd, documenten aanleveren gaat echt heel makkelijk via de upload-pagina en duidelijke communicatie.”

- Mario, Purmerend (van de Kiyoh-reviewsite)

Wilt u geld opnemen binnen uw kredietlimiet van uw Doorlopend krediet? Regel dit meteen zelf via Mijn Directa.nl of neem contact met ons op.

Een Doorlopend krediet regelt u thuis

Om een Doorlopend krediet aan te vragen hoeft u de deur niet uit. U doet het online. Directa.nl geeft u de informatie die u nodig hebt om een passend Doorlopend krediet aan te vragen. Directa.nl: betrouwbaar en scherpe rentes.

Meer over Directa.nl

Pluspunten van Directa.nl

 • Zelf eenvoudig uw lening afsluiten
 • U kunt altijd aflossen zonder boete
 • Rentes vanaf 4,0%
 • 25 jaar ervaring als kredietverstrekker
 • Uw gegevens 24/7 bij de hand

Een 8,9 van onze klanten

Kiyoh is een onafhankelijk website waar reviews over Directa.nl zijn te vinden. Het gemiddeld cijfer dat wij van onze klanten krijgen is 8,8. Natuurlijk zijn wij heel trots dat klanten ons zien als een betrouwbare partner met een voordelige dienstverlening.

Lees de klantervaringen