Let op! Geld lenen kost geld

Uw lening berekenen en aanvragen

Bereken hieronder uw lening. Maak een keuze uit een Doorlopende krediet of Persoonlijke lening. Vraag uw offerte aan in drie eenvoudige stappen. U ontvangt binnen 10 minuten een vrijblijvende offerteNa ondertekening van de offerte en het uploaden van uw documenten, ontvangt u bij een akkoord het geld binnen enkele werkdagen. 

Hoeveel wilt u lenen?

Waarvoor wilt u lenen?

721

Wilt u tussentijds geld op kunnen nemen binnen uw kredietlimiet?

721
Offerte is vrijblijvend.
Tip van Leendert
 

Welke lening past bij mij?

"Een Persoonlijke lening of toch een Doorlopend krediet? U bent er nog niet over uit. Bekijk dan eerst goed wat de verschillen zijn en de kosten van de leningen. Bepaal aan de hand van deze verschillen wat het beste bij uw persoonlijke behoefte én financiële situatie past. Én laat de keuze voor de leenvorm ook afhangen van uw leendoel. De looptijd van uw lening moet namelijk niet langer zijn dan de levensduur voor het doel waarvoor u leent. Zo zorgt u ervoor dat u uw lening op tijd hebt afgelost".

Persoonlijke lening

Een Persoonlijke lening is een goede keuze als u vooraf weet wat uw aankoop gaat kosten. Het leenbedrag, de rente en de looptijd staan vast. U weet dus precies wanneer u de lening hebt terugbetaald.

Kenmerken Persoonlijke lening


Doorlopend krediet

Een Doorlopend krediet is geschikt voor uitgaven waarvan u vooraf de kosten niet precies weet. De rente en looptijd zijn variabel. Afgeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen.

Kenmerken Doorlopend krediet

De verschillen op een rij

Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Vaste Rente
Vaste looptijd
Vast maandbedrag
Boetevrij aflossen
Geld opnemen
  Alle kenmerken Persoonlijke Lening Alle kenmerken Doorlopend Krediet

10 redenen om geld te lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een lening afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen addertjes onder het gras, geen verborgen kosten, maar wel heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl?

Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Lening berekenen en afsluiten bij Directa.nl: dit zijn de stappen

Handige rekentool: Een lening berekenen en afsluiten bij Directa.nl gaat volledig online. U vult de rekentool in en kiest bij een Persoonlijke lening de gewenste looptijd of bij een Doorlopend krediet het gewenste maandbedrag (percentage van de kredietlimiet). De kosten van de twee soorten leningen worden direct getoond. De berekening laat de kosten per maand, de rente, de (theoretische) looptijd en de totale kosten van de lening zien. Hebt u de gewenste lening berekend? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke lening of Doorlopend krediet bij Directa.nl.

Online aanvraag: Om u een passende offerte te kunnen doen, vragen wij wel wat informatie op zoals persoonlijke en financiële gegevens. Binnen 10 minuten nadat u uw aanvraag hebt verzonden, ontvangt u een e-mail waarin we u vertellen of de gevraagde lening in uw situatie verstandig is. U ontvangt meteen een vrijblijvende offerte als u in aanmerking komt voor de gevraagde lening.

Documenten digitaal versturen: Spreekt de offerte u aan? Dan kunt u de getekende offerte inclusief de gevraagde documenten, zoals recente salarisstrook en kopie legitimatiebewijs, in een eigen beveiligde omgeving uploaden. Ons team van ervaren kredietacceptanten gaat dan direct voor u aan de slag om de aanvraag met de door u geüploade gegevens definitief te beoordelen. Als de lening akkoord is dan ontvangt u binnen 1-2 werkdagen het gewenste leenbedrag op uw bankrekening.

Lees hier meer over geld lenen werkt bij Directa.nl

Lenen nu en in de toekomst

Geld lenen kost geld, een lening kiest u dus niet zomaar. Het is een financiële verantwoordelijkheid en verplichting voor de lange termijn. Kies daarom een lening die past bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie, nu en in de toekomst.

Vragen die u zichzelf stelt voordat u lening afsluit;

  • Wat zijn de totale kosten van de lening?
  • Wat betaal ik voor de lening per maand?
  • En kan ik dit nu en in de toekomst betalen?

Uw situatie kan er namelijk over 3 jaar heel anders uitzien dan nu. Een geboorte van een kind, parttime werken of met pensioen gaan zijn levensgebeurtenissen die invloed hebben op uw persoonlijke én financiële situatie. Kijk daarom niet alleen naar wat de lening u op dit moment kost maar houdt ook rekening met de toekomst. Over 3 jaar moet u namelijk nog steeds aan dezelfde financiële verplichtingen kunnen voldoen als nu.

Klanten beoordelen ons met een 8,8!

Iedereen wil graag betrouwbaar en verantwoord lenen. Via de onafhankelijke review website Kiyoh krijgt Directa.nl een hoog cijfer voor service.

Lees hier alle Reviews op KiyOh

Klanten beoordelen ons met een 8,8!

Iedereen wil graag betrouwbaar en verantwoord lenen. Via de onafhankelijke review website Kiyoh krijgt Directa.nl een hoog cijfer voor service.

Lees hier alle Reviews op KiyOh

Rekenvoorbeeld Persoonlijke lening

De looptijd van een Persoonlijke lening bedraagt minimaal 20 maanden en maximaal 120 maanden.

Krediet-
bedrag
Maand-
bedrag
Vaste
debetrente
Jaarlijks
kosten-
percentage
Vaste
looptijd in
maanden
Totale prijs
van het
krediet
€   7.500,- € 123,73 6,0% 6,0% 72 €   8.908,90
€ 15.000,- € 244,13 5,5% 5,5% 72 € 17.577,29
€ 25.000,- € 406,88 5,5% 5,5% 72 € 29.295,49

Dit is een niet-doorlopend geldkrediet. De gekozen looptijd en de daarbij behorende maandlasten zijn vast. Reeds afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen. Peildatum rente 1 mei 2019. Voor iedere kredietklasse geldt een maximale rente zoals nu weergegeven in bovenstaande tabel (nu maximaal van 5,5% tot 6%). Tijdens de looptijd van uw Persoonlijke lening wordt de rente niet gewijzigd. Het Jaarlijkse kostenpercentage van een Persoonlijke lening is gelijk aan de rente. Met uitzondering van de rente worden er geen extra kosten gerekend.

Rekenvoorbeeld Doorlopend krediet

Kredietbedrag

Variabele debetrente

Jaarlijks
kosten-
percentage
Theoretische
Looptijd
Maandbedrag

Totale prijs

van het krediet

€   7.500,- 6,0% 6,0% 58 maanden € 150 €   8.615,29
€ 15.000,- 5,5% 5,5% 57 maanden € 300 € 17.015,91
€ 35.000,- 5,5% 5,5% 57 maanden € 700 € 39.703,79

Dit is een doorlopend geldkrediet. De gekozen looptijd en de daarbij behorende maandlasten zijn variabel. Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen. Er is gerekend met een aflospercentage van 2% over de kredietlimiet. Peildatum rente 1 mei 2019.

De maximale looptijd van een Doorlopend krediet is 180 maanden. Dit betekent dat u alleen in de eerste 36 maanden bedragen kunt opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna is opnemen niet meer mogelijk en moet u verplicht aflossen. Wij behouden ons het recht voor om tijdens de looptijd van een Doorlopend krediet de maandtermijn te verhogen, als blijkt dat u het krediet niet binnen de maximale termijn van 180 maanden aflost. U ontvangt hierover schriftelijk bericht. Een verhoogde maandtermijn overschrijdt nooit uw draagkracht. En komt u door de verhoogde maandtermijn toch onverwachts in de problemen, dan kijken we samen met u naar een passende oplossing. Voor het opnieuw vaststellen van uw draagkracht is het noodzakelijk dat u actuele documenten aanlevert.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 5,5%

Hoe werkt geld lenen bij Directa.nl

Klanten beoordelen ons met een 8,8

Iedereen wil graag betrouwbaar en verantwoord lenen. Alles gebeurt dan ook verantwoord en zorgvuldig. Via de onafhankelijke reviewwebsite Kiyoh krijgt Directa.nl een mooie voldoende voor service. Dit cijfer is gebaseerd op meer dan 400 beoordelingen. 

Lees hier alle klantervaringen