Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een Doorlopend krediet

Ken de verschillen tussen een 'Doorlopend krediet' en een 'Persoonlijke lening'. Bekijk de onderstaande video en lees de kenmerken van een Doorlopend krediet. Het is belangrijk dat u zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke leenvorm het beste bij uw situatie past. Voor meer informatie kunt u ook 'Welke lening past bij mij' raadplegen.

Bewust en verantwoord lenen

Bij een Doorlopend krediet spreekt u met Directa.nl vooraf een kredietlimiet af. Tot dit bedrag kunt u geld opnemen en aflossen. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 5.000,- en € 50.000,-.  

In de video hiernaast worden de voor- en nadelen van een Doorlopend krediet uitgelegd. Lenen doet u niet iedere dag en is een beslissing voor de langere termijn. Weet wat geld lenen kost!

Kenmerken Doorlopend krediet

Hieronder staan de kenmerken van een Doorlopend krediet overzichtelijk op een rijtje. Klik op een kenmerk voor meer informatie over dit onderwerp. Hebt u nog meer vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Een Doorlopend krediet is geschikt voor uitgaven waarvan u vooraf de kosten niet precies weet. U hebt met een Doorlopend krediet (tot een afgesproken limiet) geld achter de hand.

Bij een Doorlopend krediet is de rente variabel. Tijdens de looptijd van de lening kan de rente zowel lager als hoger worden. U betaalt iedere maand een vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing.

De looptijd is variabel, omdat dit afhangt van de bedragen die u opneemt en de rentestand op dat moment.

U betaalt iedere maand een percentage van het afgesproken leenbedrag, uw kredietlimiet. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Uiteraard betaalt u alleen rente en aflossing over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Het minimale bedrag dat u maandelijks kunt aflossen is 1% van het afgesproken leenbedrag. Elk hoger maandbedrag is mogelijk. Bij een hoger maandbedrag is uw lening sneller afgelost en betaalt u minder rente. 

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra inlossingen te doen, zodra u hiervoor de financiële ruimte hebt. Door extra inlossingen wordt de looptijd van uw lening korter en de totale kosten van uw lening lager.

Ja, u kunt afgeloste bedragen weer opnemen. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u opnieuw opgenomen bedragen ook weer aflossen. Dit kan verleidelijk zijn. U hebt misschien de neiging om vaker en meer geld te lenen, waardoor uw schuld niet kleiner wordt. U betaalt uw lening hierdoor niet terug. Eerst sparen of een Persoonlijke lening zijn dan een alternatief. 

Wilt u geld opnemen binnen uw kredietlimiet van uw Doorlopend krediet? U kunt dit zelf regelen via Mijn Directa.nl of neem contact met ons op.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 5.000,- en € 50.000,-.

Leen bewust en laat u niet verleiden tot een hoger bedrag. Leen alleen wat u nodig hebt.

Bij een Doorlopend krediet lost u tijdens de looptijd af op basis van het maandbedrag. Als u ouder wordt, dan komen er allerlei veranderingen op u af.  Zo verandert uw inkomen als u met pensioen gaat. Daarom is het belangrijk om uw schulden af te bouwen. Dit betekent dat de kredietfaciliteit van uw Doorlopend krediet wordt beperkt als u 65 jaar wordt:

  • U kunt geen bedragen meer opnemen van uw Doorlopend krediet.
  • Uw maandbedrag is minimaal 2% van uw kredietlimiet, wat kan betekenen dat u maandelijks meer moet gaan betalen.

Het is in uw eigen belang om schulden af te bouwen, omdat uw inkomen meestal omlaag gaat bij pensionering en er een restschuld kan blijven bestaan bij overlijden waarmee erfgenamen geconfronteerd worden.

U ontvangt van ons automatisch bericht een half jaar voordat u 65 jaar wordt. Neem dan contact met ons op.

Uw leeftijd is vanaf 21 tot en met 64 jaar.

Bij een Doorlopend krediet van Directa.nl kunt u de kredietlimiet verhogen of verlagen. Neem contact met een van onze medewerkers op, zij kunnen u verder helpen.

Bij Directa.nl vinden wij het belangrijk dat uw lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie. Mocht uw financiële situatie in de toekomst veranderen dan is het belangrijk dat u contact met ons opneemt. Als het nodig is kijken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw nieuwe financiële situatie.

 

Experts op het gebied van lenen

Directa.nl is hét merk voor online geld lenen en is onderdeel van Qander Consumer Finance. U leent bij ons tegen voordelige rentes en u kunt gebruik maken van de gratis oversluitservice. Wij kijken wat uw mogelijkheden zijn en stemmen deze af op uw situatie.

Lees meer over Directa.nl

Oversluiten

Sluit bestaande leningen of kredieten over naar Directa.nl en profiteer van onze voordelige rente!

Bel ons op 073-646 2556 (lokaal tarief) en ervaar hoe voordelig Directa.nl is.

Meer over onze oversluitservice

Waarom Directa.nl

  • Geheel online uw lening aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 5,5%

Hoe werkt geld lenen bij Directa.nl

Welke lening past bij mij?

Past een Persoonlijk lening of een Doorlopend krediet het beste bij uw situatie? 

Dit overzicht kan u helpen bij het maken van uw keuze