Let op! Geld lenen kost geld

Geld Lenen

Bij Directa.nl vinden wij het belangrijk dat uw lening past bij uw persoonlijke en financiële situatie. Mocht uw financiële situatie in de toekomst veranderen dan is het belangrijk dat u contact met ons opneemt. Als het nodig is kijken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw nieuwe financiële situatie. 

Kijk hier voor de meest gebruikte woorden met betrekking tot geld lenen.

U sluit uw lening rechtstreeks bij Directa.nl af, zonder tussenkomst van een adviseur. Directa.nl levert alleen het financiële product en geeft geen advies. Dit heet execution-only.

Op directa.nl staat uitgebreide informatie, waarmee u zelf beoordeelt of de gekozen lening aan uw wensen voldoet en past bij uw financiële situatie. Bij het contract ontvangt u ook informatie over de eigenschappen en voorwaarden van het Doorlopend krediet of de Persoonlijke lening.

Bij Directa.nl hoeft u voor het aanvragen van een lening niet de deur uit. U regelt het gewoon online. Kies de gewenste lening en het bedrag en vul het aanvraagformulier in.

U ontvangt meteen onze offerte. Deze offerte verplicht u nergens toe. Spreekt de offerte aan? Dan stuurt u ons de ondertekende offerte en gevraagde documenten retour. U ontvangt van ons een e-mail met daarin een link naar uw persoonlijke pagina om de documenten te uploaden. In deze digitale omgeving wordt exact aangegeven welke documenten nodig zijn om de aanvraag definitief te beoordelen. U kunt de documenten ook per post retour sturen.

Directa.nl
Antwoordnummer 13035
5200 VE ’s-Hertogenbosch
Een postzegel is niet nodig. 

Wij beoordelen uw aanvraag en de ingestuurde documenten. We kijken onder andere of u voldoet aan alle voorwaarden voor verantwoord lenen. Is alles in orde? Dan maken we het geld over naar uw bankrekening. Bij een Persoonlijke lening ontvangt u het hele bedrag ineens. Bij een Doorlopend krediet geeft u aan welk deel van de afgesproken kredietlimiet u alvast wilt ontvangen.

Als u ouder wordt, dan komen er allerlei veranderingen op u af.  Zo verandert uw inkomen als u met pensioen gaat. Daarom is het belangrijk om uw schulden af te bouwen. Dit betekent dat de kredietfaciliteit van uw Doorlopend krediet wordt beperkt als u 65 jaar wordt:

  • U kunt geen bedragen meer opnemen van uw Doorlopend krediet.
  • Uw maandbedrag is minimaal 2% van uw kredietlimiet, wat kan betekenen dat u maandelijks meer moet gaan betalen.

Het is in uw eigen belang om schulden af te bouwen, omdat uw inkomen meestal omlaag gaat bij pensionering en er een restschuld kan blijven bestaan bij overlijden waarmee erfgenamen geconfronteerd worden.

U ontvangt van ons automatisch bericht een half jaar voordat u 65 jaar wordt. Hebt u nu al vragen? Neem dan contact op met de afdeling klantenservice. Onze medewerkers staan u graag te woord van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Telefoonnummer 073 - 645 99 39.