Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een Doorlopend krediet?

Een Doorlopend krediet is een lening waarbij u een maximaal leenbedrag met Directa.nl afspreekt. Het maximaal leenbedrag wordt ook wel kredietlimiet genoemd. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden is het mogelijk om een Doorlopend krediet af te sluiten vanaf € 5.000,- tot € 50.000,-. 

Vrij geld opnemen

Bij een Doorlopend krediet kunt u in de eerste 36 maanden, wanneer en hoeveel u wilt, tot aan de afgesproken kredietlimiet vrij geld opnemen. U hoeft het bedrag dus niet in één keer op te nemen, maar dat is uiteraard wel mogelijk. Daarna moet u verplicht aflossen om binnen de maximale looptijd van 180 maanden te blijven.

Per 1 mei 2019 stelt de VFN-gedragscode haar leden (waaronder Directa.nl) verplicht dat een Doorlopende krediet een looptijd heeft die niet langer is dan 180 maanden. De VFN-gedragscode biedt de consument de garantie van heldere informatie en een verantwoord kredietaanbod.

Variabele rente

De rente van een Doorlopend krediet kan stijgen of dalen zolang de lening loopt. Omdat u afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen, is de einddatum van een Doorlopend krediet onbekend maar nooit langer dan 180 maanden. Bent u zich er wel van bewust dat u het krediet een keer volledig moet aflossen. Daarom is het verstandig om voor uzelf het exacte leendoel en een streefdatum voor de aflossing van het Doorlopend krediet te bepalen. Zo leent u nooit meer en langer dan nodig is. 

Een Doorlopend krediet in 100 seconden uitgelegd

Wat is een Doorlopend krediet? Hoe werkt het en voor wie is het geschikt? Bekijk de video waarin u duidelijk uitleg krijgt.

Kenmerken Doorlopend krediet

Hieronder staan de kenmerken van een Doorlopend krediet overzichtelijk op een rijtje. Klik op een kenmerk voor meer informatie over dit onderwerp. Hebt u nog meer vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Een Doorlopend krediet is een flexibele lening met een maximale looptijd van 180 maanden. U kunt in de eerste 36 maanden bedragen opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna is opnemen niet meer mogelijk en bent u verplicht om uw Doorlopend krediet af te lossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Zo biedt een Doorlopend krediet een financiële buffer voor (on)verwachte uitgaven. U kunt altijd boetevrij aflossen wat u hebt opgenomen. De rente van een Doorlopend krediet is variabel. Dit betekent dat de rente kan stijgen of dalen.

Lees hier alles over een Doorlopend krediet.

Een Doorlopend krediet is geschikt voor uitgaven waarvan u vooraf de kosten niet precies weet. U hebt met een Doorlopend krediet (tot een afgesproken limiet) geld achter de hand.

Bij een Doorlopend krediet is de rente variabel. Tijdens de looptijd van de lening kan de rente zowel lager als hoger worden. U betaalt iedere maand een vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing.

De looptijd is variabel, omdat dit afhangt van de bedragen die u opneemt en de rentestand op dat moment. De looptijd kan echter niet langer zijn dan 180 maanden. 

U betaalt iedere maand een percentage van het afgesproken leenbedrag, uw kredietlimiet. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Uiteraard betaalt u alleen rente en aflossing over het bedrag dat u hebt opgenomen.

Het minimale bedrag dat u maandelijks kunt aflossen is 1% van het afgesproken leenbedrag. Elk hoger maandbedrag is mogelijk. Bij een hoger maandbedrag is uw lening sneller afgelost en betaalt u minder rente. 

Bij Directa.nl kunt u altijd boetevrij aflossen. Het is verstandig om extra aflossingen te doen, zodra u hiervoor de financiële ruimte hebt. Door extra aflossingen wordt de looptijd van uw lening korter en de totale kosten van uw lening lager.

Uw leeftijd is vanaf 21 tot en met 64 jaar.

Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 5.000,- en € 50.000,-.

Leen bewust en laat u niet verleiden tot een hoger bedrag. Leen alleen wat u nodig hebt.

Ja, u kunt de eerste 36 maanden afgeloste bedragen weer opnemen. Uiteraard wordt de looptijd daardoor langer en moet u opnieuw opgenomen bedragen ook weer aflossen. Dit kan verleidelijk zijn. U hebt misschien de neiging om vaker en meer geld te lenen, waardoor uw schuld niet kleiner wordt. U betaalt uw lening hierdoor niet terug. Eerst sparen of een Persoonlijke lening zijn dan een alternatief. 

Verantwoord lenen

Als geregistreerde financiële instelling werken wij volgens de wetten, normen en richtlijnen die op onze organisatie van toepassing zijn. Om deze reden zijn wij verplicht om een actualisatiebeleid van uw persoonlijke en/of financiële gegevens uit te voeren tijdens het aanvragen van een geldopname. Het is in uw eigen belang dat u niet meer leent dan verantwoord is in uw situatie.

Wilt u geld opnemen binnen uw kredietlimiet van uw Doorlopend krediet? U kunt dit zelf regelen via Mijn Directa.nl of neem contact met ons op.

 

Wanneer en voor wie is een Doorlopend krediet geschikt?

Een Doorlopend krediet is geschikt wanneer u van te voren niet precies weet wat de kosten zijn. Bijvoorbeeld een verbouwing. Het geld dat u hiervoor nodig hebt, geeft u waarschijnlijk niet in één keer uit. Bij een Doorlopend krediet spreekt u dan een kredietlimiet met Directa.nl af en dat is het bedrag wat u maximaal mag lenen. U kunt dit bedrag in één keer of in delen opnemen. Het kan verleidelijk zijn om afgeloste bedragen te blijven opnemen. Bent u zich er wel van bewust dat u het krediet een keer volledig moet aflossen. Het is daarom verstandig om voor uzelf het exacte leendoel en een streefdatum voor de aflossing van het Doorlopend krediet te bepalen. Zo leent u nooit meer en langer dan nodig is.

Bij Directa.nl vraagt u uw Doorlopend krediet volledig online aan

Een Doorlopend krediet aanvragen bij Directa.nl gaat volledig online. We adviseren u daarbij niet, maar informeren u wel graag zo volledig mogelijk over wat lenen betekent. U kiest dus zelf of een Doorlopend krediet past bij uw persoonlijke en financiële situatie en of het bij uw leendoel past. Via de online rekentool berekent u de kosten voor een Doorlopend krediet. Hebt u de gewenste Doorlopend krediet berekend? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte voor een Doorlopend krediet bij Directa.nl aanvragen. Met een offerte van Directa.nl zit u nergens aan vast.  Lees meer over hoe een lening aanvragen werkt bij Directa.nl.  

Directa.nl is expert op het gebied van online geld lenen

Al ruim 25 jaar helpt Directa.nl klanten aan een passende en voordelige lening. Directa.nl staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en hebben wij een vergunning voor het aanbieden van krediet. Daarnaast is Directa.nl aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Directa.nl moet zich houden aan VFN-gedragscode: het bieden van heldere informatie, voorwaarden en het verstrekken van verantwoorde leningen aan consumenten. Lees meer over Directa.nl.

10 redenen om te lenen bij Directa.nl

Geld lenen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent voordat u een Doorlopend krediet afsluit. Directa.nl is eerlijk en helder over geld lenen. Geen addertjes onder het gras, geen verborgen kosten en heldere voorwaarden. Bovendien kunt u bij Directa.nl een Doorlopend krediet altijd boetevrij aflossen, zo vaak en zo veel als u wilt. Meer weten over Directa.nl? Lees hier de 10 voordelen van geld lenen bij Directa.nl.

Daarom Directa.nl

  • Uw lening volledig online aanvragen
  • Onze hoge klantwaardering
  • Boetevrij extra aflossen
  • Voordelige rentes vanaf 4,0%
  • Altijd online inzicht in uw gegevens

Klanten beoordelen ons met een 8,8

U wilt betrouwbaar en verantwoord lenen. Dat doet u bij Directa.nl. Wij zijn een verantwoorde en zorgvuldige partner, bij wie snelle en klantvriendelijke service vanzelfsprekend is. De onafhankelijke reviewsite Kiyoh beoordeelt onze service als zeer goed.

Lees hier alle klantervaringen